Viccből lenyelte a meztelencsigát, soha nem fog járni!

Viccből lenyelte a meztelencsigát, soha nem fog járni!

Hirdetés

Az ausztrál Sam Ballard 2010-ben 19 éves volt, fiatal rögbijátékosként egy kerti bulin vett részt, és piálás közben a barátai felvetették, hogy biztos nem meri megenni az éppen felbukkant meztelen csigát. 

Sam persze bedőlt a világ legrégebbi trükkjének, és lenyelte a csigát. Nem volt jó ötlet, a fiatal élete örökre megváltozott: komolyan megbetegedett, kórházba kellett vinni, ahol kiderült, hogy súlyos fertőzést szedett össze, agyhártyagyulladása lett. 

A fertőzést az Angiostrongylus cantonensis nevű fonalféreg okozta, ami feltehetően patkányürüléken keresztül jutott a csigába, mivel a csiga elfogyasztotta azt. 

A kórokozó főként Ázsiában és Óceániában honos, és az általa okozott agyhártyagyulladásból a legtöbben felépülnek. De Samnak nem volt szerencséje, 420 napon át kómában volt, és részlegesen lebénult. 

Hirdetés

A fiatal három évvel a megbetegedése után került ki a kórházból, ekkor már csak kerekesszékkel tudott közlekedni. Egykori csapattársai segítettek pénzt gyűjteni a családnak, de Sam és anyja élete örökre megváltozott. Most 28 éves, és rendszeresen rohamok gyötrik, képtelen táplálni magát. 

A fiatal története most azért került bele ismét a hírekbe, mert az ausztrál hivatal, ami a fogyatékkal élők ügyeit intézi, egyik évről a másikra jelentősen, mintegy harmadára megvágta Sam támogatását, a család ezért súlyosan eladósodott. De ez egyben jó lehetőséget teremtett az ausztrál sajtó számára, hogy ismét figyelmeztessék a fiatalokat: ne egyenek meztelen csigákat. (News.com)

Viccből lenyelte a meztelencsigát, soha nem fog járni!

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik