Van néhány hasznos tanácsunk, a jó hallás megőrzése érdekében. Plusz egy gyógytea!

Hirdetés

 

A halláskárosodás elleni védelemhez vess egy pillantást a napi szokásaidra. Tudtad, hogy a sok kávé növeli a hallásvesztés esélyét? A koffein csökkenti a fül vérellátását, ezért ne igyál egy 2,5 dl-es csészényi mennyiségnél több kávét naponta. Ha már, akkor inkább koffeinmenteset. Ha már koffeinmentes, lehetőleg vizes eljárással mentesített legyen, ne vegyszeresen. A tea koffeintartalmát is csökkentheti, ha áztatod 45 másodpercig, majd leöntöd a vizet, azután egy másik adag forró vízzel öntöd fel a filtert. Az így kapott teában már csak a koffein negyede marad. A koleszterindús étrend is árt a hallásnak a hallóidegeket kiszolgáló ereket meszesítő hatása miatt. Csökkentsd az elfogyasztott telített zsírok mennyiségét. A nikotin ugyancsak csökkenti az idegek vérellátását és lassítja az erős zaj okozta hajszálér-sérülések gyógyulását is. Tanulmányok szerint a dohányosok hallása jobban károsodik, ha erős zajnak vannak kitéve, mint nem dohányzó munkatársaiké.

Hirdetés

A kínai hagyomány szerint a testet egy létfontosságú esszencia élteti, amely egészségesen és elevenen tart bennünket. Amikor ez a túlhajszoltság, a stressz vagy valamilyen trauma miatt – és ki nem éli át ezeket, mire érett korba lép? – kimerül, hiányállapotot okoz, ami az érzékszervek, köztük a hallás, idő előtti romlásához vezethet. A hallás tompulását okozó tényezők közé tartozik a harag, a frusztráció valamint az influenza és más vírusok támadásai. Ennek hagyományos kínai orvoslása egy gyógytea, amely gyengéden regenerálja a fület.

  • 1 púpozott evőkanál koriander, oregánó, rozmaring, zsálya és fahéj keveréke
  • 3 szelet friss gyömbér
  • 4 csésze víz.                        .

Forrald 15 percig, majd szűrd le. A friss gyógynövények előnyösebbek, de a szárítottak is jó hatásúak. Mindig takard le a forralóedényt, hogy az illóolajok ne párologhassanak el. Igyál belőle naponta három csészével legalább három hétig, ekkor számíthatsz hallható eredményekre.

 

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik