Tudod mi az a karma? Mindent összegyűjtöttünk róla!

Hirdetés

 

A bumeráng nagyon kifejező elnevezése annak az univerzális törvénynek, amit karma néven ismerünk és amely szerint minden tevékenység, akár szándék, gondolat, érzelem vagy cselekedet szinten nyilvánul meg, a következményeken túl, amelyeket előidéz, visszahat arra, aki elkövette.
A visszahatás megfelel az elindító tevékenység motivációjának. Vagyis, ha például valamit rossz szándékkal teszünk, azt hiába öltöztetjük a jótékonykodás köntösébe, mert mindenképpen ‘kellemetlen negatívumként’ fog reánk visszahatni.

A tökéletes bumeráng elnevezés azért nagyon kifejező, mert akár a bumeráng, a tevékenység is a motivációja révén, eleve magába foglalja a visszatérés tényét. Tehát természete a visszatérés Egyébként a karma kifejezés is egyszerűen csak tettet vagy cselekedetet jelent.
Mivel a Teremtési létfolyamat a tüzes-mozgás által áll elő, a mozgás pedig -egy másik vonatkozási szinten- egyben konkrét tevékenységet is jelent, az következik hogy a Karma Egyetemes törvénye érvényes mindenre és mindenkire, hiszen a Világegyetemben minden folyamatosan mozog.

Hirdetés

Azt, hogy ezt a nagy jelentőségű törvényt szerte a világon felismerték mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy erre utaló bölcs mondások és példatörténetek mindenfele fellelhetők. “Ki mint vet, úgy arat”, “Aki másnak vermet ás, maga esik bele”, “Mindenki saját sorsának kovácsa” .
Persze hajlamosabb az ember mindig kivetíteni a külvilágra a problémákat, főleg a szaturnuszi gátoltságot, mert rejtett ‘szellemi gőgből’ fakadó liberális-szabadossága miatt, számára nehezebb a Földi nehézségek elfogadása.

Minden gyötrelmesség gyökérzete az erkölcsi/etikai helytelenség. Vétkezni, azaz elvéteni a Célpontot! Teológiailag: bün és büntetés/bűnhődés.
Egyik megoldása az adott Sorshelyzet alázatos elfogadása és a türelmes elviselés. Másik fele pedig az aktív ráhangolódás a “Jószerencse” energiarezgéseire (pl. ima/meditáció/mantra által).
Sokkal bölcsebb attitűd, ha az ember elismeri a személyes felelősséget és annak szellemében egyenlít, azaz kiegyensúlyoz! Ez a JÓVÁTÉTEL !

Ehhez azonban az szükséges, hogy az ember belátó legyen: 2 “bűnös” között a különbség tulajdonképpen annyi (lehet), hogy az egyik bevallja magának és próbál változni, míg a másik makacsul tagad (hárít, vagdalkozik, visszatámad) vagy önámító elméletekbe /önbecsapó hiedelmekbe/ burkolózik és tovább folytatja ,,bűnbak”-jellegű projekcióit

Ezen alapszik az emberi-földi IGAZSÁGSZOLGÁLTAS is ! Ha a bűnös együttműködik, megbánja ‘rossz’ tettét, és igyekszik korrigálni azt (pl. a börtönben rendesen viselkedik), akkor enyhitést érdemel és a ‘felmentést’ akár hamarabb megkapja. Ez pedig, közismert nevén a KEGYELEM !
Tehát arról szól a Kegyelem, hogy őszintén megbánjuk a múltat (“confessio”), függetlenül attól, hogy emlékszünk-e rá, vagy sem; és hogy megbocsátunk elsősorban önmagunknak. Ily módon pedig felszabadítjuk a lelkünket, hogy fölszárnyalhasson az Isteni Kegyelem szférafokáig.
Az is fontos, hogy általában nem arra kell törekednünk, hogy okkult eszközökkel /ezotérikus praktikákkal/ kilessük a Kozmikus Terveket, és átjátsszuk a Sorsot, hanem hogy valóban kiérdemeljük a pozitív változást (“üdvözítő” beavatkozást).

Hozzászólások

Post Author: