Tényleg rosszabb minőségűek az utángyártott autó alkatrészek

Tényleg rosszabb minőségűek az utángyártott autó alkatrészek

Hirdetés

Először is elnézést kérek az utángyártott alkatrészektől amelyek nem rossz minőségüek, mert vannak ilyenek is. A régi autók karbantartásával profi vagy akár hobbi szinten foglalkozóknak mégis az lehet a benyomásuk, hogy a már nem széria gyártásban lévő típusok szerviz alkatrészei, hagynak maguk után kívánnivalót. Szeretném megelőzni, hogy összeesküvés elméleteket szőjenek csalódottságukban, ezért megmutatok néhány műszaki okot. 

Amíg egy autót szériában gyártanak, addig az alkatrész gyártás is vele párhuzamosan dübörög. A Lean, Just in Time és hasonló hangzatos elvek alapján szinte sehol sincsenek néhány hétnél nagyobb raktárkészletek, de nem ritka az se, hogy a beszállító egyenesen az autógyár gyártósorára pakolja le a pár órán belül beépítendő darabokat. A  Daimler brémai gyárában láttam, hogy az autó összeszerelő üzem második szintjén is nyerges vontatókról pakolták a futószalag mellé az alkatrészeket. Ebbe a feszített tempóba nem férnek bele a beszállítói hibák. Ha egy alkatrészen bármilyen hiba van, de ha csak a beszerelést nehezíti valami, akkor is azonnal intézkedésre, minimum válogatásra vannak a beszállítok kötelezve. Ami nagyon drága, így inkább a minőségbiztosításba invesztálnak. Ez nem csak a külső beszállítókra igaz, hanem az autógyárak összeszerelő üzemei például a saját prés vagy a festő üzem felé is reklamálnak.

Hirdetés

A széria gyártás leálltával, az igények a töredékükre csökkennek. Törvényi kötelezettsége a gyártónak 15 évig alkatrészt biztosítani a már gyártásban nem lévő típusokhoz is. Ez igaz az összes elkészült verzióra, tehát akkor is ha valami a gyártás alatt változott az autón, és az alkatrészek nem kompatibilisek. Ezért fontos az alvázszám vagy a pontos gyártási időpont ha alkatrészt vásárolunk. Ilyenkor a gyártónak több választása van.

Az első, hogy megpróbálja megtippelni, mennyi pótalkatrészre van szükség a következő 15 évre és egy kis biztonsági ráhagyással beraktároz belőlük. Ennek az előnye, hogy a széria körülmények közt gyorsan előállítható, a széria gyártással megegyező minőségben és olcsón az alkatrész. Majd a gyártós sorok helyét felszabadíthatja. Hátránya,hogy 15 év raktározás drága, illetve új projektek helyett alkatrészben áll a pénze. A végén vagy rajtamarad egy csomó alkatrész, vagy idő előtt elfogy, és valahogyan pótolnia kell, ami a megszüntetett gyártókapacitások nélkül drága lesz. Én 30 év feletti autóimhoz az ilyen alkatrészeket preferálom jobban. Gyakran maradnak bent készletek kereskedőknél, szervizekben stb a ritka veterán autóknál ezek értékes kincsek. NOS "new from old stock" jelöléssel aranyáron kerülnek fel az aukciós oldalakra.

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik