Orgona, amin a tenger játszik művészien

Hirdetés

A horvát származású Nikola Basic megunta a még mindig a háború nyomait viselő Zadart és úgy döntött egy kis zenét visz a városba.

Az építész egy hihetetlen “tengeri orgonát” készített, amely csak természetes részeket tartalmaz. 35 bemenet van márványból, amely gyönyörű zenét csinál, amint a hullámok elérik a tengerpartot.

Hirdetés

Az Adriai-tenger partjánál letelepített márványlépcsőkbe készítették el az Orgonát, amely 230 láb hosszú. Itt alakulnak át a hullámok megnyugtató hanggá. Minden bemenet öt orgonasípot tartalmaz, melyek különböző akkordokra vannak behangolva. A sípok egy szűk csatornához vannak kapcsolva, majd ennek megfelelően reagál a hullámokra és adja ki a megfelelő dallamot.

A tengeri orgona, nem csak a helyiek és a turisták által szeretett, hanem nagyon sok építészeti elismerést is bezsebelt, köztük egy európai díjat is a legjobb városi köztér kategóriában. A helyet úgy jellemezték, hogy egy tökéletes hely, ahol a naplemente és a tenger nézése közben, hallgathatjuk a víz által játszott zenei kompozíciókat

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik