Mindig megpenészedik a kenyér? Én ezt a módszert tanultam, nagyon jó!

Hirdetés

 Megvesszük a kenyeret, és pár napon belül megpenészedik, igaz ez a frissre, de főleg az előre csomagolt kenyér esik a penész áldozatául, ezzel együtt pedig mi is, hiszen dobhatjuk ki a manapság már egyre drágább kenyeret.

 Mindennek szerencsére elejét lehet venni néhány ügyes kis trükk ismeretével és alkalmazásával, sőt, abban is segíthetnek, hogy többszörös ideig elálljon a kenyér.

Tovább marad friss a kenyér

A kenyér tárolására a legalkalmasabb a kerámia vagy cserépből készült kenyértartó, a legrosszabb pedig a papír-, illetve műanyag zacskó, melyek között átmeneti megoldást jelent a klasszikus, faanyagú kenyértartó. Utóbbiból érdemes olyan választani, melyen szellőzőlyukak is vannak, de más típusoknál is célszerű odafigyelni néhány alapvető szabályra.

Hirdetés

Tovább maradhat friss a kenyér akkor is, ha a levágott részt mindig alufóliával feded be, és az egész kenyeret kendőbe csomagolod. Ha kissé már régi a kenyér, és megszikkadt, de még jó, felfrissítheted, ha rövid időre nedves konyharuhába bugyolálod, majd a sütőben kissé átsütöd, alacsony fokozaton, vigyázva, hogy ne piruljon meg.

Hozzászólások

Post Author: