MÁR AZ ANYA VÉRÉBŐL KIDERÜLHET, HOGY A SZÜLETENDŐ GYERKŐC MENNYIRE LESZ JÓ MATEMATIKÁBÓL

Hirdetés

A LEGÚJABB KUTATÁSOK SZERINT A GYERMEK MATEMATIKAI KÉSZSÉGE MÁR A MÉHEN BELÜLI ÉLETÉBEN ELDŐLNI LÁTSZIK, MIVEL AZ ANYA VÉRÉBEN LÉVŐ BIZONYOS HORMON BEFOLYÁSOLJA, NEVEZETESEN A TIROXIN. 

Azok a gyermekek- mind a lányok és fiúk – akiknek az anyja terhesség alatt alacsony tiroxin (pajzsmirigy hormon) szinttel rendelkezett, majdnem kétszer valószínűbb, hogy nehezen birkóznak meg a későbbiekben a matematikával.
Az amsterdami Orvosi Egyetem kutatója, dr. Martjin Finken, közel 1200 gyereket vizsgált meg még a méhen belüli életük kezdetétől egészen az iskolába indulásig. Megmérte az anyák vérének a tiroxin szintjét a 12. hétben és összevetette azokkal az eredmények értékével, melyeket a gyerekek értek el 5 éves korukban a matematikai és nyelvi teszteken.

Hirdetés

 

A nyelvi tesztek eredményeit nem befolyásolta az anya vérének a tiroxin szintje, de a matematikai teszteket igen: azok a gyerekek, akiknek az anyjuk a terhesség alatt a legalacsonyabb tiroxin szinttel rendelkeztek körülbelül 90% esélyük volt arra, hogy a matematikai eredményeikkel az osztály végén kullogjanak.  🙁 
A tiroxin létfontosságú az agy fejlődéséhez, és miközben a nyelvi készségek nagyrészt a gyermeknevelésnek tulajdoníthatóak, a matematikai készségek közvetlen kapcsolatban állnak az agy fejlődésével, még a korai méhen belüli élettel.
A terhesség első heteiben, a magzat szervezete önmagában nem képes a tiroxin előállítására, ezért az anyai vérből tudja megszerezni, és lényegében ez a magyarázata a holland kutató által feltárt összefüggésnek: a gyerek matematikai tudása és az anya vérében található tiroxin szint között.  😯 
Dr. Finken továbbra is nyomon kívánja követni a gyerekek iskolai teljesítményét, elemezve azokat, és úgy érzi, hogy hasznos lehet a terhes nők vérébe eme hormon adagolása és alkalmazása, ha szükséges akár megfelelő hormonális kiegészítőkkel.
Az orvosok már megpróbálták a módszert, de sajnos nem jártak sikerrel. Dr. Finken úgy gondolja, hogy ezek a kiegészítők nem kerültek elég korán az anya szervezetébe, hogy hasznosulni tudjanak a magzat fejlődésében is.

forrás: Mail Online

Hozzászólások

Post Author: