Lehet, hogy Havas mégsem ússza meg VV Éva vádjait?

Lehet, hogy Havas mégsem ússza meg VV Éva vádjait?

Hirdetés

 Felfüggesztette Havas Henriket az ATV. A csatorna hivatalos vizsgálatot indított a műsorvezető zaklatási ügyei miatt. Amíg ez le nem zárul, Havas nem szerepelhet a képernyőn.

Az ügyben a vizsgálat végéig nem nyilatkoznak, a vizsgálat az Index szerint várhatóan az év vége előtt lezárul. Havas Henriket tájékoztatták a döntésről.

Hat éve már kipakolt Baukó Éva

November elején még Havas Henrik beszélt arról egy tévéműsorban, hogy az 1980-as években hogyan zaklatta egy férfi kollégája, egy hónapra rá már a Való Világban ismertté vált Baukó Éva vádolta meg őt szexuális zaklatással.

A nő először a Facebookon írt arról, hogy nyolc évvel korábban valaki megzsarolta: tönkreteszi a karrierjét, ha nem lesz a szeretője. Ezután az Indexnek állította, hogy öt héten át volt Havas Henrik személyi asszisztense, és az újságíró volt az, aki ajánlatokat tett neki, hiába kérte Baukó, hogy állítsa le magát. Végül Havas kirúgta a nőt, aki a történetet már 2011-ben elmondta a Velvetnek, de akkor nem volt visszhangja.

Hirdetés

Baukó Éva azt is elárulta, hogy Havas soha nem nyúlt hozzá, verbálisan molesztálta, de mindez közrejátszott abban, hogy az italhoz nyúlt, visszatérő depressziós időszakai voltak, pánikbetegsége alakult ki.

Havas nemes egyszerűséggel: „Szarok bele”

Havas azt mondta: szerinte ezt a történetet Ómolnár Miklós, az egykori bulvárpápa találta ki annak idején a Story magazinban, most pedig a Ripostban szedte elő. A Blikknek ezt azzal egészítette ki, hogy „szarik bele”, amit Baukó Éva mond, nem foglalkozik annyit az egésszel, hogy perre vigye. Ezután a Jobbik-közeli N1TV-nek is nyilatkozott, itt már azt állította, hogy Baukó soha nem is volt az asszisztense, csak futólag ismeri, mert a nő apjával vagy nagyapjával baráti viszonyt ápolt. Pénteken pedig arról írt Facebook-oldalán, hogy szó sincs vizsgálatról, az ATV vezetése kiáll mellette.

Múlt pénteken egy újabb egykori valóságshow-szereplő, Molnár Anikó beszélt arról a TV2 Tényeknek, hogy Havas többször is zaklatta, amikor a közös könyvükön dolgoztak. A nő állítása szerint az újságíró megragadta karját, az ölébe tette és azt kérte, fogja meg a péniszét. Volt, hogy vibrátort adott neki, és egy alkalommal meg is csókolta.

A kormányközeli média a vádakat párhuzamba állította azzal, hogy Havas Henriknek most jelenik meg az a könyve, amit Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről írt. Az Origo, amely napok óta kiemelten foglalkozik az üggyel és igyekszik azt politikai térbe emelni, azt írta: „Havas Henrik szexuális kényszerítési ügyei a dicsőségesnek gondolt egymásra találást utóbb kínossá, kifejezetten károssá formálták át Vona Gábor számára”.

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik