Kell a téli gumi már a héten!

Hirdetés

Kedden frontmentes idő várható, a hűvös reggelen elsősorban a kopásos ízületi bántalmakkal élők panaszkodhatnak fájdalmakra. Napközben többeknél léphet fel migrénes fejfájás, este álmatlanság, alvászavar jelentkezhet. Humánmeteorológia.

Kedden sem érvényesül fronthatás, de a hidegre érzékenyek a hűvös reggelen intenzív kopásos ízületi fájdalmakra ébredhetnek. Ajánlott melegítő hatású, kámforos krémmel bemasszírozni a fájó testrészeket, valamint jó hatással lehet az ízületekre, ha melegen tartjuk a végtagokat. A kellemetlen tünetek napközben is fennállhatnak, ugyanis végig hűvös marad az idő. Sokfelé párás, nyirkos lesz a reggel, a mért értékeknél több fokkal hűvösebbnek érezhetjük a levegőt. Helyenként tartósan megmaradhat a köd, a nyirkos idő kedvez a kórokozók terjedésének. A C-vitamin kúra folytatása mellett ajánlott az általános higiénia fokozott betartása, a gyakoribb kézmosással megelőzhetők a fertőzéses betegségek!

Pára- és ködfoltok képződhetnek

Napközben többen migrénes fejfájásra panaszkodhatnak, azonban a tünetek a nap folyamán várhatóan mérséklődnek. A makacs fejfájással küzdőkön segíthet a zöld tea, amely csökkenti a fájdalmat. Sokaknál az emésztési és puffadásos panaszok is erősödhetnek. Ők jobb, ha kerülik a vörös húsok és tejtermékek fogyasztását, és a gyomrukat kímélő ételeket választanak helyette.

Hirdetés

Az esti órákban a fokozottan érzékenyek körében többeknél alvászavar jelentkezhet, csak nehezen jön álom a szemükre. Ha krónikus álmatlanságban szenved, lefekvés előtt vegyen egy meleg, levendulás fürdőt, de a párnára csepegtetett levendulás illóolaj is segíthet a könnyebb elalvásban.

Reggel többfelé pára- és ködfoltok alakulnak ki, a forgalmasabb városi csomópontokban megnövekedhet a levegő nitrogén-dioxid, illetve szálló por koncentrációja. A Balatonnál, illetve a fővárosban és környékén helyenként tartósan ködös maradhat az idő, a levegő szennyezőanyag-tartalma csak lassan csökken ismét az elfogadható szint alá.

HUMÁNMETEO

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik