Itt az új, sikeres vércsoport diéta

Hirdetés

A legtöbb ember még mindig úgy gondolja, hogy teljesen felesleges ismernie saját vércsoportját. Pedig mára már teljesen egyértelművé vált, hogy a vércsoportokat nem csak a balesetek vagy műtétek kapcsán kell figyelembe venni, hanem a mindennapi élet számos területén is.

Igen nagy eltérés van a különböző vércsoportúak viselkedésében, vérmérsékletében és mozgásigényében.

A „0” vércsoportúak normális esetben igen mozgékonyak, ha dühösek, akár „a tányért is földhöz csapják”, persze jobban teszik, ha inkább futnak egy kört, mert náluk a feszültség az izmokban koncentrálódik, tehát csak testmozgással tudják levezetni. Számukra nagyon fontos a húsevés, nem is mondanának le róla semmiképp, mindez érthető, hiszen az ő vérük az egyetlen, amely egyáltalán nem tartalmaz fehérjét.

Az „A” vércsoportúak feszültsége jól oldható meditációval, nekik igazán érdemes ezt megtanulni! Egyébként leginkább ők alkalmasak a vegetáriánus táplálkozásra, mivel az ő vérüknek a legmagasabb a fehérje tartalma.

Érdekes megfigyelni egy „A” + „0” házaspárt. Az „A” vércsoportú sokszor nem érti, hogy „0″-ás párja miért nem fér soha a bőrébe, miért akar folyton menni, utazni, miközben ő olyan jól megvan az otthoni megszokott nyugalmában. Az is érthetetlen, miért követel a másik minden étkezésre húst, ami nélkül „állítólag” semmit nem ér az ebéd. Sok-sok vita elkerülhető, ha tisztában vannak azzal, hogy egyikük sem összeférhetetlen, csak a vércsoportjuk eltérő, s így tudatosan alakíthatják ki a szükséges kompromisszumot.

Hirdetés

A vércsoportok és a betegségek kialakulásánál is lehet némi öszszefüggést találni, bár ez igen összetett kérdés. Az „A” vércsoportú egyén hajlamos a rágódásra, az önemésztésre, ezzel akár degeneratív betegséget (pl. rákot) is „kialakíthat” magának. Ugyanakkor a „0″-ás annyira feszült tud lenni, hogy ezzel magas vérnyomást és gyomorpanaszokat is előidézhet magának.

Manapság központi kérdés a túlsúly, a fogyókúra. Sokaknak csalódást okozhat, hogy ugyanattól a csodás recepttől egyeseknek sikerül lefogynia, másoknak viszont egyáltalán nem. Ez is nagyban függ a vércsoporttól. Míg az „A” vércsoportúaknál a növényi olajok, a szójás ételek, a zöldségek és az ananász kecsegtetnek eredménnyel, addig a „B” vércsoportúaknál a fogyást a tojás, az alacsony zsírtartalmú tejtermékek és a zöldségek segítik elő. Az „AB”-s csoportnál a sikert a tofu, a tengeri halak, az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, a zöld levelű zöldségek és az ananász ígérik, végül a „0″-ások számára az elengedhetetlen vörös húsaik mellett, a tengeri halak és hínárok, a kelkáposzta, a spenót, és a a brokkoli, valamint a jódozott só fogyasztása hozhatja meg a kívánt eredményt.

Ha valaki a számára megfelelő táplálékot kapja, kevésbé fáradékony, jobban tud koncentrálni, s ezekből az ételekből kevesebbtől is jóllakik. A jelenségazzal magyarázható, hogy a vércsoport egyfajta program, az étel pedig egyfajta energiát szolgáltat a szervezetnek, s amennyiben a programnak megfelelő energiát visszük be, az jól hasznosul. Ha viszont azzal ellentéteset, akkor az nem biztosít megfelelő energiát, sőt a szervezet erőtartalékát veszi igénybe ahhoz, hogy valahová félretegye, elraktározza a nem kívánatos anyagot (pl. a zsírszövetekbe, az érfalakra, az ízületekbe), s már kezdődhet is a különböző civilizációs betegségek – elhízás, érelmeszesedés, reuma, magas vérnyomás stb. kialakulása.

Gyakori felső légúti hurutoknál például a homeopátiás szerek mellett a „0″-ás vércsoportúak esetében a tej és a tejtermékek, „A” vércsoportnál a tehéntej elhagyását is javasolni szokták, bár sokszor nehéz meggyőzni a szülőket arról, hogy nem a tej vagy a kakaó a legfontosabb táplálék. A csecsemők legfontosabb tápláléka viszont – vércsoportjuktól függetlenül – az anyatej, ilyenkor az anyuka kapja saját vércsoportjának megfelelően a táplálkozási útmutatót.

Az emberek egy része ösztönösen épp azt fogyasztja szívesen, ami a vércsoportjának megfelelő. Ez a gyerekeknél még gyakoribb, de sokat segít, ha tudják, mit miért nem szeretnek, s azt is, hogy ízlésüket, egészségüket nem feltétlenül a reklámok formálják a helyes irányba.

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik