ÍGY TÁVOLÍTSD EL A LEGGYAKORIBB FOLTOKAT! MUTATJUK

Hirdetés

A mindennapi életben a ruhákra, ágyneműkre és más szövetekre gyakran kerülnek olyan makacs foltok, amiket a hagyományos mosószerek nem képesek eltávolítani. Íme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

OLAJ

Mindegy, hogy a rúzs vagy szalonnazsír, sikeresen eltávolíthatjuk, ha a foltot a mosás előtt bedörzsöljük krétával.

DEZODOR

Hirdetés

 

Megkímélhetjük a kényes anyagokat a dezodorok okozta károsodástól, ha azonnal felszárítjuk a szárítógépekéhez használt lapocskák segítségével.

KÁVÉ

A kávé foltját nedves ruha és szódabikarbóna segítségével eltávolíthatjuk, akár ruháról, akár a kávésbögrék széléről.

RÚZS

Tiszta alkoholba mártott pamutgolyókkal a rúzsfoltok könnyedén eltávolíthatóak a ruhákból. Addig kell dörzsölni amíg maradéktalanul el nem tűnik.

ZSÍR

Meglepő, de egyszerűen egy adag kóla segíthet a zsírfoltok eltávolításában. Elég csak beleönteni a mosószer mellé és csodákat képes tenni.

IZZADSÁG

A sárga foltok a ruhák hónaljában eltávolíthatóak citromlé és víz 1:1 arányú keverékével.

TINTA

Ma már nem olyan gyakori probléma, hogy tintás lesz a ruha, de ha mégis akkor egy kis tej segíthet. Mosás előtt egy éjszakára áztassuk be tejbe a tintás ruhadarabot és már meg is szabadultunk a folttól.
A vörösbor eltávolítása nem egyszerű feladat

VÖRÖSBOR

Amellett, hogy finom, a bor szeret csúnya foltot hagyni a szép ruhákon. Ha leöntjük magunkat, még mielőtt a bor megszáradna, sózzuk be alaposan az érintett területet, és az felszívja a foltot.

VÉR

3 százalékos hidrogén-peroxiddal dörzsöljük át a friss vért, majd mossuk le tiszta vízzel, és a ruha olyan lesz mint újkorában.

A makacs zöld foltokat ecet segítségével tüntethetjük el, csak addig kell dörzsölni, amíg a folt el nem tűnik. Ha a folt már felszáradt, akkor keverjünk ecetet szódabikarbónával és ezt a krémszerű anyagot vigyük fel a foltra mielőtt mosásba tesszük.

SMINK

Meglepő módon a sminkeltávolítás leghatékonyabb módja, ha a foltot borotvahabbal kenjük be.

BOGYÓK

A bogyós gyümölcsök előszeretettel hagynak foltokat, amiket forrásban lévő vízzel érdemes tisztítani. Pár csepp nem lesz elég, addig öntsük rá, amíg a folt el nem tűnik.
Hozzászólások

Post Author: azt beszélik