Így távolítsd el a hajfestéket a hajadból, C vitaminos kezeléssel

Hirdetés

Egy igazán természetes módszert szeretnék megosztani veled, amely lehetőséget ad arra, hogy a hajszálaidat megszabadítsd a vegyi festéktől anélkül, hogy azok sérülnének. Nagy segítségünkre lehet ez a kezelés, amikor elhatározzuk magunkat a természetes hajfestés mellett, hiszen ezzel eltávolíthatjuk a vegyi festék maradványait.

Milyen esetekben segít a C-vitaminos kezelés?

Áttérés vegyi festésről tisztán növényi hajfestékek használatára.

Allergiás reakciók esetén a kezelés eltávolítja a hajról a kémiai festék egy részét, így mérsékelheti, vagy meg is szünteti a tüneteket. 

FIGYELMEZTETÉS: ha a fejbőr sebes, gyulladt, akkor ne használjuk ezt a módszert!

A növényi festékek közül az indigót is leszedi, ha túl sötétre sikeredett. 

Vegyi festék természetes eltávolítása:

  • Elrontott festés helyrehozása: foltos vagy nem egyszínű haj, sötét végek esetén
  • A túl élénkvörös szín tompítható
  • A gyakori hajfestés, színek váltogatása, és a sokszori, egész hajon történő vegyi festés mattá, túl pigmentálttá teszi a hajat. A kezelés után szinte fellélegeznek a hajszálak.

Alapanyagok – amikre szükség lesz

  • C-vitamin (aszkorbinsav) patikában szerezheted be
  • Tiszta növényi sampon
  • Zuhanysapka vagy Folpack, törölköző
  • Hajkondicionáló

C-vitaminos kezelés

Egy tálkában keverj össze 1-2 dl sampont hajhossztól függően 1-2-3 evőkanál C-vitamin porral. Oszlasd el a száraz hajadon, adj hozzá kevés vizet, hogy mindenhová egyenletesen kerüljön. Fedd le zuhanysapkával és törölközővel. Hagyd hatni 20-40 percig. Majd hosszan (percekig) öblítsd le. Mosd meg a hajad samponnal.

fekete_haj_c-vitaminos_vilagositasa

Hajápolás a kezelés után

Fontos, hogy a festékleszedő-pakolás után hajpakolást készíts. A kezelés nem szárítja a hajat, de ideiglenesen sprőddé válhat a haj. 

Hirdetés

Nem értem el a kívánt színt, mit rontottam el?

  • Fontos, hogy hosszan öblítsük a hajat!
  • Abban az esetben, ha sötét színekkel sokszor tőtől a hajvégekig volt festve a hajad, többszöri kezelésre lesz szükség. A tapasztalatok alapján ezzel a módszerrel az előző, vagy még az azt megelőző vegyi festék réteg is eltávolítható. Ha sötét színekkel vagy feketével sokszor volt festve a hajad, az nehezebben távolítható el.
  • A henna nem távolítható el a hajról ezzel a módszerrel sem!

Milyen gyakran használhatom?

2-3 naponta, de ez a hajszál minőségétől, állapotától is függ. Kémiai (vegyi festés, gyakori színváltogatás, dauer, tartós hajkiegyenesítés) vagy fizikai (rossz fésülési technika, gyakori hajvasalás) hatások által strapált haj esetén ritkábban (1-2 hetente), vagy csak 1-2 alkalommal készítsd el a kezelést.

Milyen eredményre számíthatok?

A legutóbbi kémiai színezések által a hajszálba és a hajszálakra juttatott kémiai pigmentek egy részét távolítja el a kezelés. Színmélységtől és túlpigmentálástól függően enyhén világosabb és kevésbé élénk színt kapunk. Viszont a hajad nem lesz fénytelenebb, tapasztalatok alapján hordható színt kapsz eredményül.

Ha a saját, eredeti hajszínednél világosabbra volt festve a hajad, akkor az eredeti színedet nem kapod vissza ezzel a módszerrel. Világosabbra festés esetén csak az élénk színt szedi le a hajadról.

Mikor színezhetem a hajam a C-vitaminos kezelés után?

Növényi színező porokkal akár a kezelést követően is színezheted a hajad. Kémiai szerekkel nincs ilyen irányú tapasztalatom.

Világosabb lesz a saját hajam is?

Ezzel a módszerrel a saját szín nem világosítható!

A C-vitaminos vegyifesték-eltávolítás eredménye bizonytalan, viszont ha sikerrel járunk, akkor összehasonlíthatatlan a kémiai szőkítő szerekkel, amelyek a hajat megsebzik, erőtlenné és fénytelenné teszik.

Fodrászként nagy öröm számomra, hogy megismerhettem ezt a lehetőséget, hiszen így a haj sérülése nélkül szabadulhatunk meg a feleslegessé vált vagy nem kívánt kémiai színtől. Ezúton szeretném megköszönni kedves olvasónknak, hogy megosztotta velünk ezt a módszert.

Hozzászólások

Post Author: