Így kell minőségi időt tölteni a pároddal! Ha csak naponta 4 igaz az alábbiakból, már jó úton jársz!

Így kell minőségi időt tölteni a pároddal! Ha csak naponta 4 igaz az alábbiakból, már jó úton jársz!

Hirdetés

 Szexuálterapeuták gyakran találkoznak párterápián azzal a problémával, hogy a párok a mindennapokban képtelenek egymásra minőségi időt szakítani, hogy a beszélgetéseik nagy része abból áll, mi történt aznap, és kinek mit kell még aznap vagy a héten csinálnia. A hétköznapok rutinja, a munka, a barátok és a párkapcsolat egyensúlya keveseknek megy, épp ezért is kell arról beszélni, hogyan élik meg a hétköznap estéket azok a párok, akik valóban harmonikus kapcsolatban élnek egymással.

A lefekvés előtti két óra az, ami meghatározza a kapcsolat minőségét,

a nap lezárása, a közösen töltött minőségi idő, a beszélgetések témája és az elalvás előtti fekvő póz nagyban befolyásolhatja, hogyan éljük meg együtt az intimitást. Nézzük, mit csinálnak a boldog(abb) párok.

Elmennek együtt valahova, ahol tényleg odafigyelnek egymásra

Akár kocsmázni, akár a sarki cukrászdába mennek, akár a kutyát viszik le sétálni, a program lényege az egymás felé fordulás. A beszélgetés, a nap lezárása, a közös szokások lehetővé teszik, hogy a mindennapokban is építhessük a kapcsolatot. Bármiről is beszélgessenek egymással, fontos, hogy a megértés és elfogadás, a türelem legyen a fő szempont.

Masszázst adnak egymásnak

Vannak, akik tantráznak, vannak, akik taóznak, vannak, akik semmi ezo dolgot nem csinálnak, egyszerűen csak szeretik megmasszírozni a partnerük lábát, kezét, arcát, akár az egész testét. Ha a masszázstól valaki idegenkedik, vagy túlságosan dögönyözőnek tartja, akkor a teljes test simogatását, testápolóval való krémezést bátran lehet használni.

Együtt fürdenek

Hirdetés

Akár zuhanyzás, akár fürdés legyen, kellemes és szórakoztató együtt fürdeni, megmosni egymás hátát, lábát, satöbbi. A testi érintkezés ne csak a szex legyen, a fürdés segít egymásra hangolódni, és kizárni a stresszt.

Beszélnek az aznapi bosszúságokról

Fontos megbeszélni az aznapi rossz dolgokat, kit ki bosszantott fel, mit írt, mit szólt be, a partner támogató és megértő hozzáállása igen fontos a párkapcsolat minőségében. Ez a beszélgetés ne legyen több körülbelül 10-15 percnél, inkább a pozitív élményeké és a beszélgetéseké legyen az este.

Értékelik egymásban a jót

Fantasztikus érzés, amikor egy igen nehéz nap végén a partner van annyira jófej, hogy bár ő is kemény napot tudhat magáénak, de vacsorával kedveskedik. Esetleg virágot vesz vagy más kedveskedő gesztussal igyekszik feldobni a napunkat. Ezt is, és minden más jót folyamatosan meg kell köszönni.

Mindig mondják egymásnak: szeretlek

Ugye megvan a pillanat, amikor lámpaoltás után ölelkezve csak annyit suttognak egymáshoz, szeretlek, jó éjszakát? Rendkívül fontos tudatni a másikkal őszintén az érzéseinket, és nem kell állandóan mondani, hogy szeretlek, elég csak akkor, amikor igazán érezzük.

Pár percig beszélgetnek a párnán fekve

A félhalk sutyorgás, az egymás szemébe nézés igen közelről erősítik két ember közt a köteléket. Ez egy igazán intim és szép pillanat a napban.

Időt töltenek a kiflipózban

A kiskifli-nagykifli alvó póz a kutatások szerint az a póz, ami érzelmileg és testileg biztonságot ad. Az egyik fél beöleli a másikat, és máris mélyen alszanak mindketten, hiszen ez egyben a magzatpóz is, amit nem is kell különösebben magyarázni.

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik