Hosszabb szempillát szeretnél? Ne vegyél súlyos tízezrekért krémet, előbb próbáld ki ezeket!

Hirdetés

 

Ha te se születtél alapból hatalmas szempillákkal vagy a sok festéstől egyszerűen kikopott, akkor ne ess kétségbe, van még remény! Rengeteg szempilla- és szemöldökhosszabbító termék van a piacon, amik segíthetnek. Ha azonban a pénztárcád nem engedi meg, hogy ilyen termékekre költs, akkor ez a cikk neked szól! Összegyűjtöttünk számodra olyan természetes szempillanövesztőket és szempillaápolókat, melyek bizonyítottan hatásosak. Próbáld ki őket!

Hirdetés

 

E-VITAMIN OLAJ

Ez a kence nem más, mint különböző E vitaminokban gazdag növényi olajok keveréke. Márkától függően tartalmazhat csíraolajokat, jojobaolajat, olíva olajat, lenmagolajat, és még sokáig folytathatnám a sort. A lényeg az, hogy erre a termékre se kell feltétlenül több ezer forintot elkölteni, otthon is elkészítheted a saját, személyre szabott E vitamin olajodat.
Az E vitamin, vagy tokoferol az egyik leghatásosabb antioxidáns és gyulladáscsökkentő anyag. Külsőleg és belsőleg egyaránt kifejti jótékony hatását, azaz ápol, regenerál és gátolja az öregedési folyamatokat. A legjobb E-vitamin források a növényi olajok, de fontos tudni, hogy gyógyító hatása csak a természetes alapanyagokból hidegen sajtolt olajoknak van! Mivel ezek az olajok általában könnyen felszívódnak, naponta többször is lehet alkalmazni őket, úgy hogy egy kis vattapamacsra rakod és áttörlöd vele a szemedet vagy egy letisztított szempillaspirált mártasz olajba és bekened a szempilládat. Egy éjszakán át is rajta hagyhatod a szempilládon, annál jobb hatást érsz el vele.

VAZELIN

A vazelint már az 1800-as évek végétől használják a szempillákon. A legenda szerint, ha rendszeresen felvisszük a szempilláinkra, akkor azok kondicionálják és megvastagítják a szálakat.
A vazelinnek önmagában nincsen tápláló hatása, viszont védőkrémként remekül használható. Ha tehát a káros környezeti hatásoktól akarod megvédeni a szempilláidat, akkor a vazelin beválhat. Egy vattapamaccsal töröld át a szemed, viszont ne menjen a szemedbe.
Érdemes patikából beszerezni, egyrészt, mert olcsó, másrészt mert a nem megfelelő tisztaságú vazelin allergiát okozhat!

RICINUSOLAJ

Az egyik legelterjedtebb szempilla-növesztő szer. Ápolja és dúsítja nemcsak a szempillákat, hanem az összes szőrt, a hajat is! A ricinusolaj a ricinus növény (Ricinus communis) magjából hideg sajtolással készült olaj. Egy nehezen száradó, zsíros olajról van szó, ami nagy mennyiségben tartalmaz zsírsavakat.
Spirálkefével vidd fel a pillákra. Akkor fejti ki a legjobban a hatását, ha minimum 7 órán át fent van, ezért érdemes este, lefekvés előtt használni.
Fontos: minden természetes anyag úgy hat, hogy először a már életképtelen, hasztalan dolgoktól megszabadul, tehát az alkalmazás megkezdése utáni pár napban előfordulhat, hogy hullani fog a szempillád, de ne aggódj, két héten belül látványos lesz a javulás!

ARGÁN OLAJ

A mostanában nagyon divatos argán olaj, amit folyékony aranynak is hívnak, szintén az előbbi kategóriába tartozik. Nagyon magas a természetes E-vitamin tartalma, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, csökkenti a narancsbőrt, revitalizál és még folytathatnám a szinte végtelen felsorolást.

vitalzone

Hozzászólások

Post Author: