Ha ezt a három dolgot megteszed, teljes megújulásban lesz részed, semmire nincs szükséged, csak magadra!

Hirdetés

1. A pórusok tisztítása fürdőzéssel

A bőr az emberi test legnagyobb méregtelenítő területe. Az izzadsággal hő és méreganyagok távoznak a szervezetből. Télen a hideg idő miatt az ember kevesebbet izzad, ami akadályozza az Energiát és a vérkeringést.

A melegvizes fürdő felgyorsítja a vérkeringést, fokozza az izzadást, ami akadálymentesíti az Energia- és vérkeringést. A meleg víz tisztítja a pórusokat is. Ezzel együtt távozik a testből a betegséget okozó lidércesség, ami segít a betegségmegelőzésben.

2. A bélrendszer akadálymentesítése simító mozdulatokkal

A nyirokrendszer 80 százaléka a bélrendszernél található, ezért a nem akadálymentesített bélrendszer biztos betegséget fog okozni. A has simogatása, könnyű masszírozása tisztítja a bélrendszert, és ezzel javul a széklet- és vizeletürítés.

Hirdetés

A simító, körkörös, gyengéd mozdulatokkal végrehajtott hasi masszázsra azért van szükség, mivel télen lassú a test anyagcseréje, ami a bélrendszerre is kihat. A külső stimuláció fokozza a bélrendszer működését, az akadálymentesítést, élénkíti az Energia- és vérkeringést, és így segít a betegségmegelőzésben.

3. Az Energia és a vérkeringés akadálytalan működésének segítése dörzsöléssel és mozgással

Az arc dörzsölése segíti az arc vérkeringését, élénkíti az Energia- és vérkeringést az arcnál. Különösen télen kozmetikai szempontból is hatásos, megelőzhető vele a megfázás és a fagy.

Pislogás. Pislantson erősen néhányszor, majd nézzen mindkét szemével balra, jobbra, és forgassa a szemét. Ezt ismételje meg tízszer, majd meredjen a távolba egy percre. Ez lazítja a szemizmokat, segíti a szem vérkeringését. A rövidlátók lassan forgassák a szemüket!

Lábujjhegyen állás. Álljon lábujjhegyre, majd talpra, és ismételje ezt gyors mozdulatokkal. A két láb izmainak folyamatos összezsugorodása és ellazulása segíti a két alsóvégtag vérkeringését. Egy másik módszer szerint tegyük ugyanezt, de lassú, erőteljes mozdulatokkal, összeszorított lábbal, és minden egyes mozdulatnál néhány pillanatra tartsa a magasban a sarkát. Ezt végezze el 20-30-szor. A sokat ülő emberek óránként végezzék el a két lábujjhegyes mozdulatsor valamelyikét.

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik