Gyakorlatok a negatív gondolatok elengedésére, és a pozitívak megerősítésére

Hirdetés

Negatív dolgok elengedése:
– Érdemes végiggondolni, hogy az ami eljutott hozzánk, fog-e számítani 1 év múlva? Ne csináljunk a bolhából elefántot! Ha nem lesz már 1 év elmúltával jelentősége, akkor most sincs igazán vele dolgunk, kár stresszelni magunkat miatta!

– Le lehet írni egy papírlap egyik felére a pozitív oldalát a dolognak, a másik oldalra a negatívat, és rögtön látjuk, mi szól ellene és mellette. Ez is egy módja dolgok megnyugtató elintézésének. Halkan megjegyezném, ha a szívünkbe nézünk ott a válasz, csak sokszor nem akarjuk elhinni, meglátni…, ebben segíthet ez a módszer.

– Ha nagyon frusztrál bennünket valami, írjuk le egy papírlapra, és utána égessük el, tépjük szét, dobjuk a WC-be, ássuk el, közben gondolatban engedjük el, és kérjük azt, hogy úgy legyen ahogy az mindenki számára a legjobb!

– Tisztíthatjuk házi mantrával az esetet. Sajnálom, Kérlek bocsáss meg, Köszönöm, Szeretlek! Akár mantraként is mondogathatjuk, vagy konkrét történésekre, személyre.

Hirdetés

Pozitív energiák erősítésére:
– Érdemes leírni, hogy miket csinálunk szívesen, olyan tevékenységeket, amelyek feltöltenek. Szükség esetén a listát elővehetjük, és elkezdhetjük megvalósítani ezeket. Pl. torna, sportolás, könyv olvasása, zenehallgatás, túrázás, biciklizés, szaunázás, horgolás, kötés, barkácsolás, horgászás, főzés, meditáció… Minden belefér, amitől jobb lesz a hangulatunk.
Most nálam a színezés az, ami tökéletes megoldást nyújt a feszültség levezetésére.

– Keressük fel barátainkat egy jó kis beszélgetésre, ez is sokat segíthet, hiszen ha kibeszéljük magunkból a fájdalmat, akkor már egy lépéssel előrébb vagyunk a megoldás felé vezető úton. Ráadásul a barátunk olyan megvilágításban, kívülről látja a helyzetet, ahogy mi nem. Hiszen ahogy benne vagyunk a trutyiban, akkor nehéz elfogulatlannak lenni! 🙂 Arra viszont vigyázni kell, hogy ne szívjuk el barátunk energiáját! Mert az oké, hogy mi jobban érezzük magunkat, de azért ő se térjen haza kicsavarva.

– Pozitív megerősítések kiírása cetlikre, amiket olyan helyre tegyünk a lakásban, ahol sűrűn látjuk. A tükör, szekrényajtó tökéletes erre. Csodaszámokat is kiírhatunk, ilyen pl. a 71042: Siker mindenben, vagy a 10-17: Minden negatív törlése. Ha jobban érdekel melyik szám mit jelent, a Grabovoji számsoroknak nézz utána. 🙂 Arra figyeljünk, csak a számunkra elfogadható megerősítések kerüljenek ki, hiszen ha nem tudunk vele azonosulni, hazugságnak érezhetjük, és a bensőnk tiltakozni fog ellene!

– Kérdések formájában megfogalmazni a megerősítéseket hatékonyabb, mintha kijelentő módban tennénk. Így nem érezzük valótlannak az állításainkat. Ezt is egy segítőmtől tanultam: Miért jó nekem, ha…. gazdag vagyok, sok pénzem van, boldog vagyok… stb. Szívesen kifejtem bővebben, ha érdekel.
Egy a fontos, amikor csak lehet légy HÁLÁS, azért amid van, és már ettől is jobban fogod érezni magad!

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik