Ezzel a házi tisztítószerrel 10 perc alatt fényessé varázsolod a bútorod!

Hirdetés

A takarítás bizony nemkívánt dolog a legtöbbünk számára. Igyekszünk túllenni rajta minél előbb. Rengeteg munka és ha nem a megfelelő tisztítószerrel végzed, semmit sem ér az egész.

Szeretnénk megkönnyíteni a dolgod és megadunk egy receptet, amely a leghatékonyabb háztartási tisztítószer lesz nálad is.

 Ez a házi tisztító nemcsak eltávolítja a port a bútorokról, hanem egy erős fertőtlenítőszer is, amely elpusztítja a káros baktériumokat. Hozzáadott bónuszként megkapod a ragyogást, amely újjá varázsolja a bútoraidat. 

A por mindenütt megtalálható, de ami nagyon aggasztó, az a tény, hogy a por gyakran okoz súlyos egészségügyi problémákat, főként allergiát és légzési nehézségeket. Más szóval, folyamatosan  harcolni kell a por ellen, hogy egészséges életkörülményeit biztosítsunk családunk számára. Azt is biztosan tudod, hogy a kereskedelmi tisztítók gyakran tele vannak mindenféle vegyi anyagokkal, de a mi receptünk teljsen természetes hozzávalóhat tartalmaz.

Olcsón össze lehet dobni, és olyan illattal ruházod fel, amilyennel csak akarod – néhány csepp kedvenc illóolajaddal, ahogy tetszik!

Hogyan távolíthatod el a port ezzel a háztartási tisztítószerrel?

Ez a DIY háztartási tisztító elég egyszerű. Néhány természetes és olcsó összetevővel a bútorokat még kezelheted is a felület károsítása nélkül.

A következő összetevőkre lesz szükséged: Meglepő lehet, de az olívaolaj az egyik legjobb természetes összetevő, amely eltávolítja a port a bútoroktól. Mi több, az olívaolaj nem csak tisztítja a bútorokat, hanem javítja a sérült felületeket, miközben helyreállítja a ragyogást és a színt. Fa-, fém- és üvegfelületeken használható.

A citrom illóolaj a recept másik összetevője. Olyan csodálatos antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák a poratkák és baktériumok elszaporodását a házban. A kedves természetes illat hozzáadott bónusz.

Végül, de nem utolsósorban a fehér ecet a recept harmadik legfontosabb eleme. Ez az összetevő nagyon előnyös a por eltávolításakor mindenféle felületen a házban. A savas tulajdonságai rövid idő alatt megszüntethetik a foltokat. Miután kipróbáltad, megtudod az előnyeit, melyek például a biztonság, a hatékonyság és a kellemes illat.

Amire szükséged van:

  • 2 evőkanál, vagy 15 g olívaolaj
  • ½ teáskanál, vagy 3g citrom illóolaj
  • ¼ csésze vagy 62 ml fehér ecet
  • 2 csésze vagy 320 ml víz
  • 1 spray palack (450 ml)
  • 1 mikroszálas szövet

Így készítsd el: 

Hirdetés

Kezdd az olívaolaj és a citrom illóolaj összekeverésével. Ezután add hozzá a fehér ecetet és a vizet, és jól keverd össze. Az elegyet egy spray palackba töltsd.

Használat:

Szórj kis mennyiségű keveréket a bútorra, hagyd 5 percig hatni. Ezután használj mikroszálas ruhát a tisztításhoz. Ismételd meg a módszert, ha szükséges.

Hogyan adhatsz a bútoroknak természetes ragyogást?

Ha természetes ragyogást szeretnél adni a bútoroknak, akkor az alábbi egyszerű trükk segítségével megteheted.

Amire szükséged van:

4 evőkanál, vagy 64 g olívaolaj
2 teáskanál  vagy 10 ml citromlé

Ezt tedd: 

Keverd össze a 2 összetevőt, majd töröld át vele bútorokat. Várj néhány percet, mielőtt a képeket és a képkereteket visszahelyezed a helyére.

Ha hasznosnak találtad a cikket, ne felejtsd el megosztani barátaiddal és családoddal.

Via naturalhealingmagazine.net

Hozzászólások

Post Author:

%d blogger ezt szereti: