Ezt gondold végig, melőtt végetvetnél a kapcsolatodnak!

Ezt gondold végig, melőtt végetvetnél a kapcsolatodnak!

Hirdetés

Vannak pillanatok, amikor kénytelenek vagyunk újragondolni jelenlegi kapcsolatunkat. Ezek azok a fordulópontok, amikor érdemes néhány fontos dolgot tisztázni magunkban, mielőtt végzetes lépésre szánjuk el magunkat.

Linda Carroll párterapeutához 35 éves praxisa során rengetegen fordultak ilyen ügyben tanácsért, és ő ennyi tapasztalattal azt tudja mondani általánosságban, hogy néhány kérdést érdemes feltenni magunknak, amelyekre a válaszok nagyban megkönnyítik a döntésünket.

1. Foglalkozol eleget saját magaddal?

Ha nem fordítasz időt saját magadra, nem jársz konditerembe, nem meditálsz, nem próbálod oldani a stresszt, akkor nem tudhatod, hogy a probléma a párkapcsolatodban van vagy saját magadban. Az ember felelős a saját boldogságáért, így jó, ha felméred, hogy a kapcsolatotok hibái abból származnak, amiket a párod csinál, vagy amiket te nem csinálsz meg.

2. Tényleg el akarod hagyni? Tényleg ő tehet róla?

A legfontosabb kérdés: a pároddal van bajod vagy a kapcsolatotokkal? Mert mindkettőn lehet változtatni, csak a kettő marhára nem ugyanaz. A „ki a hibás” kérdéskörén való rágódás helyett sokkal inkább érdemes átgondolni, hogy mi vajon mindent jól csinálunk-e. Sokszor már ez megold mindent.

3. Odaadó vagy? Elkötelezett vagy?

Hirdetés

Ha zavar a megszokás, fontos belegondolni, hogy te szoktál tervezgetni, aktívkodni vagy a párod? Szeretnéd, ha ő aktívabb lenne? Említetted már neki? Tehát a megoldás?

4. Kommunikáltok ti egyáltalán?

Megosztottad már vele, hogy mi az, ami nyomaszt, bánt, zavar? Ugye nem várod el, hogy valaki megoldjon egy olyan problémát, aminek a létezéséről nem is tud? Ugye nem várod el, hogy olvasson a gondolataidban? Ha viszont megpróbáltad vele megbeszélni, és láthatóan nem akart segíteni, akkor megint csak nem nehéz a döntés…

 

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik