Ezért ne tarts tojást a hűtőben, veszélyben az egészséged!

Hirdetés

 Hol tartod a tojást miután megvetted? A hűtőben?

A legtöbb országban a hűtőben tartják a tojást, de vannak olyan nemzetek, ahol szobahőmérsékleten. A tojást a hűtőben tartani, sajnos olyan betegségekhez vezethet, mint a szalmonella!

 

Szobahőmérsékleten sokkal kevesebb baktérium van, mint hidegben. Ha beteszd a hűtőbe a fertőzött tojást, a baktérium szaporodni kezd benne, sőt mindent megfertőz. Ez főként igaz a szalmonella baktériumokra, ugyanis a hideg felgyorsítja  ezeknek a baktériumoknak a szaporodását.

A szalmonella pedig ételmérgezést is okoz. Az élelmiszer ízét nem befolyásolja, sőt a külsején sem látszik. A csirkén sem látszik, ha szalmonellával fertőzött, a tojáson sem. És mindegy, hogy honnan szerzed be a tojást. Bármelyik lehet szalmonellás. Igaz, a szalmonella forró hőmérsékleten, pl. sütéssel elpusztul, de vannak olyan ételek, melybe nyers tojást teszünk, pl. a majonéz, vagy egyes sütemények, és ebben az esetben sajnos nem tudjuk megállítani a baktérumok elszaporodását a szervezetünkben, amely aztán nagyon nehezen gyógyuló betegséghez vezet.

Tehát te döntesz, hogy hol tartod a tojást, de jobb a bajt megelőzni, mint aztán gyógyítani. A biztonság a legfontosabb!

Hirdetés

Kérlek, oszd meg, hogy biztosan eljusson ez a hír mindenkihez!

 

Forrás:

http://healthylifestar.com

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik

%d blogger ezt szereti: