Ezért mondják a tudósok, hogy ne viselj melltartót

Hirdetés

Tudósok arra hívták fel a figyelmet, hogy  a melltartó viselése nem segíti a hát és a mellkas tartását és nem segít a mellek megtartásában sem, ellenben a hosszú idejű melltartó viselés, rontja a mell kötőszövetét, és hozzájárul, hogy a mellek idő előtt megereszkedjenek.
A tudósok ezért azt sürgetik, hogy a nők hagyjanak fel a melltartó viselésével. 
Az eredmények közlését egy 15 éves vizsgálat előzte, amely során  330,  18-35 éves nő melltartó viselését vizsgálták Jean-Denis Rouillon sporttudományi kutató vezetésével, aki egy interbúban azt közölte, hogy: “Orvosilag, fiziológiailag anatómiailag – a mellnek nem jelent előnyt, ha megtagadják tőle a gravitációt. Éppen ellenkezőleg, melltartó lógósabbá teszi a nők mellét. ”
Tanulmányában megállapította, hogy azok a nők, akik nem viselnek melltartót sokkal feszesebb mellűek lesznek. Leszögezte, hogy a melltartó viselése gátolhatja a vérkeringést és csökkenti a mell feszességét is idővel.
Más szakemberek is egyetértenek Rouillonnal. Például Dr. Stafford Broumand azt nyilatkozta, hogy “A fiatalabb nők esetében, akik nem viselnek melltartót fokozott kollagén termelést tapasztaltak, amely javítja a  fejlődő mell rugalmasságát.”
A másik oldalon viszont, van, aki nem teljesen ért egyet ezekkel az állításokkal.

Hirdetés

Deborah Orr a Guardiannak azt nyilatkozta:
“Túl okos Rouillon, a nők pedig túl buták. Dehát milyen szakértő az, akinek még mellei sincsenek?  Ő azt állítja, hogy  “orvosilag, fiziológiailag anatómiailag a melltől nem lehet megtagadni a gravitációt”. De a nők nem orvosi, fiziológiai vagy anatómiai okok miatt viselnek melltartót. Mi  pszichológiai, esztétikai és gyakorlati okokból hordjuk. Azért, hogy megakadályozzuk az állandó mozgásukat, és hogy végre megfelejtkezhessünk róluk.
Rouillon azt mondja, hogy a kutatások szerint a mellbimbó 18-35 éves nők  esetében átlagosan 7mm-t nő, ha a nők nem viselnek melltatót.  Nem érti, hogy épp az a megnyugtató, hogy nem kell a mellbinbónkkal törődni. A nőket arra ösztönzi, hogy mellükön gondolkodjanak. Az utolsó dolog, amire szükségünk van, hogy néhány bolond azt mondja, hogy erről kell gondolkodnunk, sokkal többet ér, hogy nem foglalkozunk velük.”
Egyébként van egy kampány: #freethenipple, vagyis szabadítsd fel a melled, melyben a nők a mellük szabadságáért tüntetnek.  Ők úgy vélik, hogy azzal, hogy nem viselnek melltartót hozzájárulnak például a nyilvános szoptatással kapcsolatos nézőpont megváltoztatásához.

Te mit gondolsz erről?

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik