Ezek az ételek tele vannak mérgező fagyállóval!

Hirdetés

Az első dolog, ami eszedbe jut, ha meghallod azt a szót, hogy fagyálló, hogy az autóhoz használják. Eszedbe sem jut, hogy kapcsolat lehet e között a mérgező anyag és a táplálék között, vagy mégis? Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy a fagyállónak és mondjuk krumplinak van egy közös nevezője? Azt hiszem, elzavarnál minket, pedig mindkettőnek van egy közös összetevője – a propilén-glikol.

Propilénglikol vagyis az “álló”  a fagyállóban. Ez ugyanazt teszi, mint az élelmiszerekben, kozmetikumokban és gyógyszerekben, megtartja a nedvességet, miközben megakadályozza fagyást.

Hatóságok szerint kis mennyiségű vegyi anyag nem veszélyes az emberre. Ezért megtalálható mindenféle termékben: krumpliban, jeges teában, fagylaltban és süteményben valamint szorongást csökkentő gyógyszerekben és samponokban. Bár számos európai országban betiltották a használatát az élelmiszeriparban. Ugyanis ez az anyag mérgezőbb, mint gondolták.

Az Egyesült Államok hatóságai szerint a propilénglikol nem jelent komoly egészségügyi problémát, bár ugyanez a jelentés azt is kimondta, hogy: Nem történtek vizsgálatok a  légzőszervi, szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri, mozgásszervi, máj-, vese-, endokrin, bőrön, szemen vagy a testsúlyra gyakorolt  hatásával kapcsolatban.

Más országok viszont meg vannak győződve, hogy a propilénglikol károsíthatja a vesét és a májat.

A Propilén-glikol megtalálható számos gyógyszerben is, közöttük a szorongás kezelésére hasznát lorazepámban. A kutatók szerint az azok, akik ezt a gyógyszert hosszú távon szedték, gyakran tapasztaltak vese működési rendellenességet. Idővel ez a létfontosságú szerv leállítja a vegyület feldolgozását. A vizsgálatok azt is jelzik, hogy a propilén-glikol veszélyes lehet a májra is.

Csecsemők esetében

Azok, akik azt mondják, hogy a propilén-glikol biztonságos fogyasztásra azt mondják, hogy azért, mert az emberi test anyagcseréje gyorsan kiüríti,  nem marad a szervezetben olyan sokáig, hogy kárt okozzon, ám ez nem teljesen igaz.

Felnőttek szervezete lebontja a propilénglikolt elég gyorsan, még mielőtt kárt okozna, De a veszély nagy a csecsemőknél, akiknek a szervezete nem ilyen gyors.

Allergiás reakció
Propilén-glikol megtalálható kortikoszteroidokban, amely a gyulladásgátló gyógyszerek egy csoportja. Egy vizsgálat szerint ez  lehet a gyakran fel nem ismert oka az allergiás dermatitinek.

Okozhat mentális betegséget

E-cigaretta folyadék is tartalmazza ezt a veszélyes anyagot és a kutatók arra figyelmeztetnek, e-cigaretta használók cseréljék le az ilyen cigarettákat.  A másik dolog, ami aggasztó, az a tény, hogy összefüggésbe hozták számos mentális problémával, mint például:

Hiperaktivitás
viselkedési zavarok
Depresszió
Ataxia (szélsőséges esetben)

Hogyan kerüljük?

Ez nem olyan egyszerű, mert nagyon sok minden tartalmazza. Ha csak a propilén-glikolt keressük  a címkén az nem vezet célra, ugyanis nagyon sok neve van:

Propán-1,2-diol
E1520
Egy-propilénglikollal
1,2-dihidroxi-
metil-etilén-glikol
Bizonyosodjunk meg arról, hogy ezeket az anyagokat nem tartalmazza, az amit vásárolni akarunk.

kozmetikai szerek:

Sampon
folyékony szappan, szappan, 
krémek
Dezodorok
Babatörlőkendő
Élelmiszerek:

Salátaöntetek
szénsavas italok
fagyasztott édességek
ízesített kávé
Jeges tea
Ha bármilyen gyógyszert szedsz, beszéld meg az orvosoddal, hogy milyen alapanyagot tartalmaz. Egy dolog biztos, ne vedd be mindenáron, ha valóban egészséges akarsz maradni!

Forrás:

https://www.davidwolfe.com

 

Hirdetés

 

No studies were located regarding respiratory, cardiovascular, gastrointestinal, musculoskeletal, hepatic, renal, endocrine, dermal, ocular or body weight effects.

This actually says that there hasn’t been much research into how this chemical actually affects our health, and as a result the CDC says it’s OK to use it in food.  But there’s so much we know about this chemical and its negative effects on our overall health.

Negative Health Effects Of Propylene Glycol

It May Damage Your Kidneys And Liver

Propylene glycol can be found in a number of IV medications, among which the anxiety treatment drug Lorazepam. According to researchers people who use this medication on the long-run experience kidney malfunction. In time, this vital organ stops processing compounds at its normal rate. Studies also indicate that propylene glycol can be dangerous for people with liver issues.

It’s Dangerous For Infants

Those who say that propylene glycol is safe for consumption say that because the human body metabolizes it quickly it doesn’t stay in our system long enough to cause any damage. Which isn’t quite true.

Adults metabolize propylene glycol pretty quickly but it still manages to do its fair amount of damage before exiting your body. The damage is even bigger in infants whose bodies don’t metabolize propylene glycol quickly.

It May Cause An Allergic Reaction
Propylene glycol can be found in corticosteroids, a group of anti-inflammatory drugs. According to one study this can lead to “an often unrecognized cause of allergic contact dermatitis.”

To say it more bluntly, your brief allergic reaction from some drug could be the result of propylene glycol in that same drug. This just further proves our point!

It Can Cause Mental Illness

E-cigarette fluid also contains this dangerous substance and researchers warn e-cigarette users to be vary about what they use. Another thing they should be worried about is the fact that it has been linked to a number of mental issues like:

Hyperactivity
Behavioral changers
Depression
Ataxia (in extreme cases)
Knowing all that we know, how can we still put it in our bodies? It doesn’t make any sense!

How To Avoid Propylene Glycol

It’s not that easy to stay away from this chemical because it’s everywhere around us. Just looking for propylene glycol on the label doesn’t do the trick because it can go by these names as well:

Propane-1,2-diol
E1520
A-Propylene Glycol
1,2-Dihydroxypropane
Methylethylene glycol
When you buy some of the following items make sure they don’t contain any of the abovementioned ingredients.

Cosmetics:

Shampoo
Body wash
Skin cream
Deodorant
Baby wipes
Foods:

Salad dressing
Soda
Frozen dessert
Flavored coffee
Icing
You should talk to your doctor about any medications you’re taking and if they contain this dangerous substance. One thing is for sure, you should avoid it at all costs if you want to stay healthy!

Source:

https://www.davidwolfe.com

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik