Ez a trükk megmentette a tiszta légzésem. Megosztom!

Hirdetés

Az aromaterápiának növekszik a népszerűsége az elmúlt néhány évben, és jó okkal. Az a hatásának a titka, hogy bizonyos szagok  egy fiziológiás választ válthatnak ki a szervezetben, így az aromaterápia biztonságos és hatékony módszer számos betegség kezelésére.
A citrom rendkívül kedvező aromaterápiás alapanyag, leginkább azért, mert egyedi és csípős illata van. Ez a citrusféle magas C- A- és B-vitamin komplex tartalmú, valamint egy sor olyan, fontos ásványi anyagot is tartalmaz,, mint a kalcium, kálium, magnézium, réz, mangán, és erős antioxidánsok.

A citromos aromaterápiás kezelés az asztma, megfázás vagy allergia ellen kiválóan működik.Tehát, ha felvágod  a citromot és az éjjeliszekrényen hagyod, már reggelre gyógyítja a torokfájást, tisztítja a légutakat az éjszaka folyamán, úgy, hogy közben neked semmi dolgod.

Vágj fel egy pár citromot és tedd az éjjeliszekrényedre. 

Citromolaj még jobban működik!

A citromolaj még több egészségügyi előnyt biztosít, mert koncentráltabb. A citromolaj, mint illóolaj hatékony nyugtató szorongás, stressz, és harag esetén, a benne lévő fitokémiai limonén miatt.

Hirdetés

Az alábbi pozitív hatásokkal bír a citrom, vagy a citromolaj használata:

 • Csillapítja a köhögést
 • Megkönnyíti és megelőzi az asztmát
 • Megöli a baktériumokat okozó staphylococcust, streptococcust, és enyhíti a légzést tüdőgyulladás
  esetén
 • Megnyugtatja a torokfájást, megöli a baktériumokat
 • Csökkenti a hányingert és a hányást
 • Javítja a kognitív teljesítményt
 • Fájdalomcsillapító
 • Gátolja a májrák növekedését
 • Gyógyítja gombás fertőzést
 • korpás haj, ráncos bőr,

Egyéb előnyök:

Felfrissíti levegőt  erős vegyszerek nélkül, melyek  légúti és bőrbetegségeket  és hormonzavart okozhatnak
rovar taszító
megelőzheti az asztmás rohamot, és csökkenti a gyulladást.

Egy 2008-ben megjelent tanulmány a Journal of Psychoeuroendocrinology megállapította, hogy: hogy a citromolaj megbízhatóan elősegíti a pozitív hangulatot. A citromillat növeli a vérnyomást.

Magas az erős antioxidáns tartalma, amely meggátolhatja az idegkárosodást, elősegítve ezzel az agy általános egészségét. Véd olyan neurodegeneratív betegségek ellen, mint idősebb korban az Alzheimer .

Egyéb szervekre is jó hatással van. Egy 2014 orosz tanulmány kimutatta a citromolaj védő hatását  a májra. Ezenkívül, citromolaj gyömbérrel keverve  hatékonyan befolyásolja a lépben a sugárzások által okozott kárt.

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik