Érintsd meg a lábujjad és tudni fogod, hogy szívbeteg vagy-e

Hirdetés

Ha kíváncsi vagy, hogy a szíved egészséges-e vagy sem, erről könnyedén meggyőződhetsz egy egyszerű gyakorlattal. A szív és ereinek egészsége nagyon fontos, de komolyabb problémát is megakadályozhatsz, ha időben megérzed a jeleket.

A legújabb kutatások szerint azok, akik rugalmasak és hajlékonyak, annyira, hogy elérjék a lábujjukat, egészséges szívvel rendelkeznek.

Ehhez a gyakorlathoz a következőt kell tenned:  ülj le a földre, a lábaid kinyújtva, és a lábujjak felfelé nézzenek. Ezután próbáld megérinteni a lábujjaidat. Ha elég rugalmas vagy, hogy megérintsd őket, az azt jelenti, hogy a szíved egészséges, és annak erei a rugalmasak.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban (North Texas) adtak nyilvánosságra egy tanulmányt, amelyben 526-an vettek részt 20 és 83 év közöttiek. A feladat az volt, hogy miközben megpróbálták megérinteni a lábujjaikat a fenti pozícióban, mérték a vérnyomásukat, valamint az artériák és a szív aktivitását. A kutatás megerősítette, hogy azok a résztvevők, akiknek valamilyen szívbetegségük volt, nem tudták elérni a lábujjukat. Ez a kutatás kapcsolatot talált a test és az artéria rugalmassága közt a résztvevők több mint 40% esetében.

Próbáld ki ezt a módszert, és ha meg tudod fogni a lábujjaid, miközben egyenesen ülsz, a szíved ma is jó állapotban van. De ha nem, lehet, hogy ideje, hogy meglátogass egy kardiológust.

Healthyfoodteam

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik