Érdekel miért megy tönkre a házaséleted?

Érdekel miért megy tönkre a házaséleted?

Hirdetés

A legtöbb házasságban, párkapcsolatban már a misztikus hetedik év előtt bekövetkezik a szexuális élet ellaposodása, amikor az egyik vagy mindkét fél részéről alábbhagy a lendület. Nézzük meg a leggyakoribb okokat:

  • Már nem figyeltek a megjelenésetekre

Sok párkapcsolatra és házasságra igaz, hogy idővel a legkedvencebb ruhadarab a kinyúlt póló, esetleg a „divatos” de oly kényelmes  fecskenadrág.  Persze jó dolog, ha a párunk úgy szeret ahogy vagyunk, de tény és való, hogy az alábbi szettek nem annyira korbácsolják fel a szexuális vágyat.  Persze ez nem azt jelenti, hogy otthon is mindennap gálában legyünk, de egy-egy alkalommal előkerülhetnek a szexi fehérneműk,  parfüm stb. Természetesen ez oda vissza igaz mindkét  félre: az ápolt külső mindenkit jobban izgalomba hoz!

  • Külön fekszetek le

Míg az ifjú szerelmesekben fel sem merül, hogy ne egy ágyban aludjanak, idősebb korban már előfordul, hogy az ember saját szobára vágyik, főleg, ha a pár alvási szokásai merőben eltérnek. Egyre több házaspár dönt úgy, hogy ők bizony két hálószobát rendeznek be maguknak, mert jobb a békesség. Ha ugyanis az egyik fél horkol (egy vicces mondás szerint mindig az alszik el előbb, aki horkol), vagy szeret késő éjszakáig olvasgatni esetleg tévézni, azzal megkeseríti párja életét. Ezzel csak az a gond, ha a párok tagjai külön kezdenek aludni, már meg is ásták kapcsolatuk sírját. A tapasztalatok azt mutatják, hogy amint a pár külön költözik éjszakára, vagy rendszeresen eltérő időben megy aludni, ritkulni kezd, majd idővel akár meg is szűnik a szexuális élet. Pedig nincs is annál csodálatosabb, mint reggel amellett az ember mellett felébredni, akit szeretünk! Vezessük be, hogy mikor a párunk lefekszik, mi is követjük.

  • Semmire sem jut idő

Feltornyosulnak a ház körüli teendők, gyerekeket különórára kell vinni, gyűlnek a kifizetetlen számlák, ezek természetesen nem növelik a testi vágyat. Ez egy igen gyakori ok, nőként különösen, ha a munka mellett még a háztartással és a gyerekkel is foglalkozni kell,  este már nem vágyunk semmi másra mintegy kiadós alvásra. Ebben segíthet, ha a házimunkát és a gyerekek körüli teendőket felosztjuk, mindenki  kiveszi a részét a feladatokból. És ne felejtsük, semmi nem történik, ha nem aznap lesz kitakarítva a lakás, ehelyett szánunk időt a másikra!

  • Gyűlnek a sérelmek

Hirdetés

Mikor már nincs mit mondanunk egymásnak, gyűlnek a felhalmozott sérelmek, amit az évek alatt magunkba fojtottunk. Mivel a szex az intimitásról szól, így nem csoda, ha nem vágyunk a testiségre egy olyan emberrel, akire valójában haragszunk. Így az együttlétek is egyre ritkábbá válnak. Ezt mindenképp érdemes átbeszélni, hogy ne legyen túl késő.

  • Rutinná válik

A mindennapok rutinja sokszor megöli a vágyat. Ami korábban izgalmas volt, az idővel  unalmassá válik, így nem árt újból feléleszteni a tüzet.  

Ezzel egy időben figyeljetek oda az együtt töltött idő minőségére. Ha gyerekek is vannak, különösen fontos, hogy időnként kettesben elmenjetek valahova. Este ne csak a tévét nézzétek, vagy a számítógép előtt üljetek, a közösségi oldalakat böngésszétek hanem beszélgessetek, tervezzetek, bontsatok ki egy üveg bort. 

 

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik