Ennyire nem lehet pofátlan VV Fanni feltételezett gyilkosa.

Ennyire nem lehet pofátlan VV Fanni feltételezett gyilkosa.

Hirdetés

A VV Fanni-gyilkosság gyanúsítottja megtagadta a hazugságvizsgálatot

 A Blikk úgy tudja, hogy a Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt gyanúsított megtagadta a poligráfos vizsgálatot. 

A férfi eddig nem tett beismerő vallomást, és a hazugságvizsgálatot csak a beleegyezésével lehetne elvégezni, így joga van ezt megtagadni. 

A nő holttestét továbbra sem találták meg, ezért a Bors szerint a rendőrség Németországból bérelt halottkereső kutyát, mert itthon nem volt ilyen kiképzésű kutya. 

Novozánszki Fanni november 20-án tűnt el. A rendőrség december elején azt közölte a családdal, hogy a fiatal nőt megölték, de a holttest azóta sem került elő. A rendőrség az ügyben letartóztatta a dunaújvárosi B. Lászlót, aki emberöléssel gyanúsítanak. A férfi nem tagadja, hogy eltűnése napján ő vitte ki a magatehetetlen nőt Duna-parti otthonából, de állítása szerint nem ő gyilkolta meg. 

Dr. Györei Péter büntetőjogi ügyvéd szerint számos lehetséges narratíva áll fenn ilyenkor, mostani írásában a szakember azt boncolgatja, amire eddig nem igazán tértek ki az ügyről szóló híradások. A jogász egy eddig kevésbé hangoztatott teória alapján tesz fel kérdéseket, amelyek akár közelebb is vezethetnek a holttesthez.

Dr. Györei Péter írása:

Lehet, hogy VV Fanni még csakugyan élt, amikor kivitték a lakásából? Azért fektette-e őt a tettes először a hátsó ülésre, hogy kényelmesebb helye legyen a vérző, de még az életéért küzdő lánynak? Miért vitte a tettes Siófokra a sebesült VV Fannit?

Miért a hátsó ülésre helyezte először VV Fannit az elkövető?

Mindannyian hollywoodi filmeken szocializálódtunk, amelyekben holttest szállítása esetén „alap”, hogy azt a csomagtartóban kell elhelyezni.

Kivéve, ha az áldozat életben van, az elkövető hirtelen felindulásból cselekedett, és meg akarja menteni áldozatát.

Hirdetés

Könnyen lehet tehát, hogy igazat mondott a gyanúsított, amikor azt állította, hogy VV Fanni még élt, amikor egy takaróba bugyolálva  kivitték az autóhoz.

Mi értelme lett volna a térfigyelő kamerák kereszttüzében egy halottat kicipelni a lakásból, majd Siófokra fuvarozni, onnan pedig Dunaújvárosba hajtani?

Ha a holttest elrejtése lett volna az elkövető célja, akkor célszerűbb lett volna egyenesen Dunaújvárosba autózni, ahol a gyanúsított volt vízisportolóként komoly helyismerettel rendelkezett a Duna partszakaszait illetően is.

Kihez ment a gyilkos Siófokon?

Ha támadója valóban segíteni akart VV Fannin, akkor úgy logikus, hogy orvoshoz, vagy elsősegélynyújtási ismeretekkel rendelkező személyhez szándékozta őt vinni. Olyan szakemberre volt azonban szüksége, akiben megbízhat.

Könnyen lehet, hogy az elkövető nem volt tisztában az áldozatának okozott sérülés súlyosságával, és így remélhette, hogy talál olyan segítőt, aki „nem nyomja fel” egy gyógyítható testi sértés miatt.

Valószínű azonban, hogy VV Fanni előbb meghalt, minthogy eljutottak volna a remélt segítőhöz. Ha hosszabban időztek volna valakinél, a rendőrség a GPS-adatok alapján már megtalálta volna ezt a személyt.

Lehet, hogy a tettes úticélja nem Siófok volt, de azon a környéken fordult vissza – talán azért, mert ott észlelte, hogy áldozata elhunyt. Ekkor tehette át őt a hátsó ülésről a csomagtartóba, és indult vissza mindkettejük szülővárosába, Dunaújvárosba. Nem kizárt, hogy a holttesttől már útközben megszabadult, de az is lehetséges, hogy a dunaújvárosi lány tragikus útja végén Dunaújvárosba tért vissza.

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik