Ennek a 82 éves öregembernek azt mondta az orvos, hogy  a szíve csak 13%-osan működik. Így gyógyította meg magát

Ennek a 82 éves öregembernek azt mondta az orvos, hogy a szíve csak 13%-osan működik. Így gyógyította meg magát

Hirdetés

Ez az idős bácsi elment az orvoshoz, mert nem érzete jól magát, ahol hamarosan kiderült, hgy szívének csupán 13 %-os a teljesítménye.

A bácsi a diagnózist követően elkezdte szedni az orvos által felírt gyógyszereket, de újabb betegségek alakultak ki nála. Hamarosan veseelégtelenséget diagnosztizáltak nála, majd közölték vele, hogy sajnos nincs semmi, ami segíthet rajta.  A csalódott, a férfi elkezdett készülni saját halálára. Rossz formában volt - alig tudott járni, túl gyenge volt, nem tudott vizelni, és rendkívüli fájdalmai voltak. Hamarosan kórházba került. Egy napon kapott egy pohár friss sárgarépalevet, amelyet nagybátyja hozott, és csak egy pohártól az állapota láthatóan javult.

Jobban érezte magát, elkezdett enni, sikerült megfelelően vizelnie, és egyre energikusabbnak érezte magát.  A vérnyomása ismét normális lett, és mindez csupán három nap sárgarépalé fogyasztása után.   Az orvosok nem hitték el az előrehaladását - azt gondolták, hogy az öreg röviddel a hazakerülése után meg fog halni.

A bácsinak azonban sikerült meggyógyítania magát. Hazakerült, és jelenleg nagyon jó állapotban van.

A sárgarépalé és a szívegészség között bizonyítottan szoros kapcsolat van.  A sárgarépa gazdag esszenciális vitaminokban és ásványi anyagokban. Rendszeresen fogyasztva csökkenti az elhízás, a vesebetegség, a szívbetegség és a rák kockázatát. A szív-védő tulajdonságok nagy része a magas A- és C-vitamin-tartalomnak tulajdonítható.

Hirdetés

A-vitamin

A szív- és keringési élettani folyóiratban megjelent 2008-as tanulmány szerint az A-vitamin valóban harcolhat a szívbetegség ellen. Úgy működik, hogy megakadályozza a kamrai falak megvastagodását és csökkenti a stressz hatását a véredényekre, amelyek gyakran felelősek a szívelégtelenségért.

C vitamin

A Linus Pauling Intézet kutatói szerint a C-vitamin megakadályozhatja a szívkoszorúér-betegséget és csökkenti a szívbetegség kockázatát. Csak egy csésze friss sárgarépa tartalmazza a napi ajánlott C-vitamin bevitel 10% -át, ezért ügyelj arra, hogy ezt az egészséges zöldséget is tartalmazza az étrended.

K vitamin 

Az A és a C vitaminon kívül a sárgarépa magas K vitaminban is, amely segíti a sejtek kommunikációját és csökkenti a vérrögképződés kockázatát. 

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik