EGYMILLIÓ FORINTBA KERÜL A VILÁG LEGDRÁGÁBB, FEKETE HÚSÚ CSIRKÉJE

EGYMILLIÓ FORINTBA KERÜL A VILÁG LEGDRÁGÁBB, FEKETE HÚSÚ CSIRKÉJE

Hirdetés

A csirkék fekete bőrszíne egy genetikai mutáció eredménye. Ezek a csirkék nem csak különleges színűkről ismerhetőek fel, a genetikai mutáció lévén a lábaikon egy újjal több van, mint a megszokott tyúkoknak, tehát 5 ujjúak.

itt-az-uj3

A rita, Ayam Cemani nevű baromfifajta jellegzetessége, hogy teljesen fekete - de nemcsak a tollai, hanem a belső szervei és a húsa is. A különleges csirke Indonéziából származik.

Egy nem mindennapi csirkefaj jelent meg a színen és aki tud, az le is csap rá: például az amerikai GreenFire Farm, akik több mint 1 millió forint értékben árulnak egy példányt. Viszont találunk ennél alacsonyabb árban is ebből az új fajta csirkéből, ami "csak" 2500 dollárba, azaz 564 ezer forintba kerül

Hirdetés

Ázsiában több farmon is tenyésztik őket. Európában is ismertek, de itt inkább dísztyúkokként tartják őket, mert a különleges bőr és hús színűk elriasztja az embereket.

itt9

A csirkék fekete színéről a fibromelanosis tehet, ami egy genetikai elváltozás. Viszont Ázsiában ez az elegáns baromi nem számít ennyire ritkának és éppen ezért nem is annyira drága. A nyugati országokban viszont a különleges csirkék ára az egeket veri, ezért ha valaki fekete baromi húst szeretne fogyasztani, annak lehet, várnia kell még egy pár évet. Ugyanis egyik étteremben se tálalnak fel még ilyen csirkehúst, mivel olyan méreg drága, hogy egyáltalán nem érné meg nekik.

 

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik