Egyetlen módszerrel átalakíthatod az életed!

Hirdetés

 

Szeretnéd, ha boldog, harmonikus és kiegyensúlyozott lenne az életed? Ha sok pénzt keresnél és imádnád a munkád? Ha kiváló lenne a kapcsolatod a pároddal, a családoddal és a barátaiddal? Ha egészséges és szép lenne a tested
Nézd meg, hogyan kerülhetsz közelebb az általad megálmodott élethez!
Amire kitartóan gondolsz, azt fogod megtapasztalni az életedben. (Tony Robbins)
Vagyis ha sokat gondolunk egy bizonyos dologra vagy állapotra, akkor azt látjuk viszont az életünkben.

A legjobb mód arra, hogy tudatosan, sokat és célzottan gondoljunk valamire az, ha vizualizálunk minden nap.
Tudom, hogy a vizualizáció sok ember számára hihetetlennek vagy akár sarlatánságnak tűnhet, azonban ne felejtsük el, hogy kutatási eredmények bizonyítják a hatékonyságát. Tudományos módszerekkel megállapították, hogy a vizualizáció segítségével igenis tudunk változtatni az életünkön. A vizualizációt egyébként profi sportolók is használják, hiszen tudják, hogy így a fizikai gyakorláson túl is tudnak javítani a sportteljesítményükön.

Hogyan kezdj hozzá?

1.) Találd ki, hogy mit szeretnél elérni!

Mi a célod? Mi az, amin változtatnál? Milyen életet szeretnél? Mindig arra fókuszálj, amit akarsz, és ne arra, amit ne akarsz! Vagyis ne azt tűzd ki célul, hogy ne legyél beteg, hanem azt, hogy meggyógyulj vagy egészséges maradj!

2.) Lásd minden részletét!

Hirdetés

Megvan a célod? Akkor most dolgozd ki minél részletesebben! Legyél konkrét! Az, hogy boldog akarsz lenne, nem igazán megfogható. Miből fogod tudni, hogy boldog vagy? Abból, hogy lesz egy jó párkapcsolatod? Vagy hogy minden nap egy hatalmas mosollyal az arcodon ébredsz? Esetleg, hogy nyugodt vagy a jövődet illetően? Legyél minél specifikusabb! És gondolj ki annyi részletet, amennyit csak tudsz.

3.) Képzeld el!

Ha megvan a részletes terv arra nézve, hogy mit szeretnél, akkor itt az ideje annak, hogy ezt el is képzeld. Teremts nyugodt körülményeket magad körül, ülj le és csukd be a szemed! Képzelj magad elé egy mozivásznat, és lelki szemeid előtt vetítsd le a kisfilmet, ami minden részletében bemutatja, hogy mire vágysz! Lásd magad és a többi szereplőt is kívülről, mintha egy film szereplői lennétek! Egy másik, szintén hatásos módszer az, ha belülről látod magad. Vagyis csak a többi szereplőre tekintesz kívülről (ugyanúgy, ahogy ez az életben is tapasztalható).

4.) Adj hozzá érzelmeket!

A kép önmagában még nem igazán hasznos. Csak akkor tapasztalod meg a vizualizáció jótékony hatásait, ha az érzelmeidet is beleviszed. Ha boldog akarsz lenne, akkor vizualizáció közben érezd, ahogy elönt a boldogság és az öröm. Ha új párkapcsolatra vágysz, akkor érezd, hogy elöntenek a jó érzések, hogy szerelmes vagy, és hogy hálát érzel egy ilyen remek társért, mint a tiéd. Minél intenzívebben éled át az érzéseket, annál jobb!

5.) Adj hozzá még több érzékszervet!

A profi szint az, amikor minél több érzékelést bele tudsz vinni a vizualizációba. Ha hallod a körülötted lévő világ zaját, ha érzed az illatokat vagy a simogatást a bőrödön. A sportolók például vizualizáció közben hallgatják a stadion morajlását és a drukkerek éneklését vagy bekiabálásait. Ettől sokkal életszerűbb lesz az a helyzet, amit maguk elé képzelnek.
A tudatalattid nem tud különbséget tenni egy életszerű vizualizáció és a valós élet között. Ezért aztán ha meg tudod élni a boldogságot, az egészséget és a bőséget a vizualizációban, akkor az agyad elhiszi, hogy az már most mind a tiéd!
Egy próbát megér, nem igaz? Vizualizáld a céljaidat minden nap pár percig! Csináld ezt egy hónapig, és tapasztald meg a változást!

 

Hozzászólások

Post Author: