Banánhéjat, tojáshéjat és kávézaccot összeturmixolt, amit ezután csinált, azt te is ki fogod próbálni!

Banánhéjat, tojáshéjat és kávézaccot összeturmixolt, amit ezután csinált, azt te is ki fogod próbálni!

Hirdetés

Talán még nem ismered a legegyszerűbb és a leggyorsabb biokertészeti tippeket, melyeket a szobanövényeid is meg fognak hálálni, télen nyáron használható, és mindig kéznél vannak az összetevői.

Ezek a fontos alapanyagok egy mindennapos háztartás hulladékai, melyeket ezután már nem fogsz kidobni!

Nézzük: 

Ha banánhéjat, vagy banánt elásol egy rózsabokor közelében, gyönyörű virágai lesznek egész éven át, Mi a helyzet a  tojáshéjak hozzáadásával?  Vagy a hamu és kávézacc használatával? Mindegyik értékes tápanyaga a kertednek, és a szobanövényeidnek is.

A legjobb az egészben, hogy nem kerül semmibe, hiszen csak a háztartásban egyébként is képződő hulladékot kell felhasználnod.

Banánhéj és a rózsák

Az első ökológiai kertészeti tipp egyszerű; áss el banánhéjat a rózsabokor gyökerének közelében. A banán  olyan létfontosságú ásványi anyagokat tartalmaz, amit a rózsák szeretnek A héj hozzáadásával meg tudod akadályozni a férgesedéstis.  Minél egészségesebb a rózsa, annál több virágot hoz. A banánhéj táblálja a rózsát és gyönyörűen fog virágozni.  

Hirdetés

Kávézacc nitrogénnel látja el a talajt

A kávézacc a másik fontos konyhai hulladék, melyet meghálálnak a növényeid, ugyanis fontos szerves kertészeti trágya. Ahelyett, hogy naponta kidobnád, csak trítsd szét a savas földet kedvelő növények körül. Ilyenek a paradicsom, a rózsa, az azálea és az áfonya. Ha lúgos talajon élnek, a kávézacc elterítése a kertben egyszerű és hatékony módszer a talaj pH-értékének megváltoztatására. A kávézaccot a komposztba is belekeverheted, és gyorsan lebomlik a burgonya héjával, fűszeletekkel és bármi mással, amit hozzáadunk a komposzthoz, mert a "fekete aranyat" talajtelepek csak szeretni tudják.

Tojáshéj mint biotermék

Végül, de nem utolsó sorban ne dobd el a tojáshéjat. Nagyszerűen kiegészítik a komposztot vagy a szerves kertészeti trágyázát. Öblítsd le a tojáshéjat folyó vízzel, hogy megőrizze a rágcsálókat a komposztban. Tedd a tojáshéjat a komposztba. Kicsit össze is törheted, hogy megkönnyítsd a talajba épülést.

És végül egy nagyon hasznos trágya-ötlet a szobanövények számára. 

Turmixolj össze banánhéjat, kávézaccot, és apróra tört megmosott tojáshéjat, majd adagold a szobanövények földjére. Az eredményben te is gyönyörködni fogsz!

Banánhéjat, tojáshéjat és kávézaccot összeturmixolt, amit ezután csinált, azt te is ki fogod próbálni!Banánhéjat, tojáshéjat és kávézaccot összeturmixolt, amit ezután csinált, azt te is ki fogod próbálni! Banánhéjat, tojáshéjat és kávézaccot összeturmixolt, amit ezután csinált, azt te is ki fogod próbálni!

 

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik