Az orvosok sürgetnek, hogy a negyven felettiek azonnal hagyják abba a Ibuprofen tartalmú gyógyszerek szedését

Hirdetés

 

Orvosok egy csoportja felhívást adott ki, hogy a 40 év felettiek azonnal hagyják abba az az Ibuprofen  tartalmú fájdalomcsillapítók szedését.

Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy az esetleges kockázatok felülmúlják az előnyöket. Az ibuprofen átmenetileg csökkenti a fájdalmat a fejfájást, de egy 2005-ös kutatás szerint jelentősen növelheti a szívbetegségek kialakulásának esélyét! A kutatások szerint, még a rövid távú használat esetén is jelentősen növekszik a szívroham és a stroke kialakulásának kockázata.

Ez a kockázat egyértelműen növekszik a hosszabb távú használat során.

Nem kell, hogy valaki szívbeteg legyen ahhoz, hogy veszélyeztetetté váljon a gyógyszer fogyasztásakor, de a szívbetegség növeli az infarktus kialakulásának esélyét.

Hirdetés

Ezek a kockázatok a 40 év felettiek esetében az ibuprofent különösen veszélyessé teszik, mert ebben a korban ezeknek a betegségeknek kockázata meredeken emelkedik.

Az ibuprofén majdnem 20% -kal növelheti a szívinfarktus esélyét. Ez pedig több, mint a nem-szteroid gyulladáscsökkentő egyéb gyógyszerek esetében a The British Medical Journalban közölt kutatás szerint, amely közel 10 millió beteg bevonásával zajlott. A szívrohammal nagy árat kell fizetnie a fejfájás enyhítéséért.

Sok egyéb, természetes összetevőket tartalmazó gyógyszert lehet használni a fájdalomcsillapításra. Ezen felül ezeknek a gyógyszereknek az is az előnyük,  hogy nem kell ibuprofen tartalmú, kockázatos szereket szedni.

 

 

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik