Az arcüreggyulladás fájdalmas dolog és sajnos elég nehéz kikezelni

Hirdetés

Kezdve a nyomástól, amit a fejünkben érzünk, az állandó orrfolyásig, amihez láz és torokfájás is társulhat, semmi kellemeset nem lehet elmondani erről az állapotról.

Van azonban néhány olyan dolog, ami gyógyszereknél hatékonyabb. Az egyik ilyen legfontosabb az az infra lámpa, amely kitágítja az ereket és így a megrekedt váladék ürülését segíti, valamint a gyulladást csökkenti, a baktériumokat megöli. Ezen kívül van még néhány olyan gyors segítség, ami nagyon hasznos kiegészítő kezelésként. Íme:

1. Nyomd a szemöldököd!

Ha a betegség ledönt a lábadról, ezzel a könnyű módszerrel azonnali enyhülést érhetsz el. Egyszerűen gyakorolj egyforma mértékben nyomást a szemöldökeidre. Először helyezd az ujjaidat a szemöldököd elejére, azaz az orrnyereghez és döntsd előre a fejed, pihentesd az arcod a tenyeredben (könyöködet lapos felületen támaszd meg). Amint érzed a nyomást az orrmelléküregben, kezdd el nyomni a szemöldök középső részét. Ha megint érzed a nyomást, haladja szemöldököd vége felé, az ujjaidat körkörösen mozgatva gyakorolj nyomást arra a pontra is. Ezzel a technikával a fájdalmat és a nyomást másodpercek alatt csökkentheted.

2. Mini masszázs

Hirdetés

A mini masszázs nemcsak a stressz elűzésére jó, de a célzott akupresszúra a fejjel is csodákat tud tenni. Gyakorolj nyomást a kulcscsont nyakkal érintkező részére, így megkönnyítheted a váladék áramlását és távozását. A mini masszázs után füleid bedugulása azonnal megszűnik!

A másik módszer a mini masszázs alkalmazására, hogy V alakban tartva a tenyereidet közrefogod a nyakad, hogy mindkét oldalát meg tud nyomkodni. Ez a nyirokfolyadék gyorsabb áramlásra ösztönzi a testet, megtisztítja az orrmelléküreget és a zavaró nyomást.

3. Használd a nyelvedet is!

Az előző két gyakorlatot egy kicsit egybe is lehet olvasztani, ha használod az ujjaidat és a nyelvedet is. Annyit kell tenned, hogy a nyelved a szájpadlásodhoz nyomod olyan erővel, ahogy csak tudod. Közben az ujjaiddal nyomd a két szemöldököd közti részt. 15-20 másodpercig csináld, hogy segítsd a váladék kiürülését.

Ha ez még mindig nem oldaná meg a problémát, 10-10 másodpercig felváltva nyomd a szájpadlásod és a szemöldököd közti pontot.

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik