Az 50 fölötti ragyogó bőr nem pénz kérdése. A gyógyszergyártók titkolták, mi megosztjuk

Hirdetés

A nők bőre 50 éves koruk körül gyökeres változáson megy át, ráadásul ez a változás igen gyorsan következik be.

A legfontosabb, hogy időben elkezdjük bőrünk karbantartását, mert megelőzéssel érhetünk el legtöbbet, de az igaz, hogy soha nem késő, a változások során is sokat tehetünk.

A két leggyakoribb ok, ami 50 éves kor körül a változásokat kiváltja, a menopauza és az általános egészségi állapot romlása. A menopauzán ugyebár nem lehet változtatni, az mindenképpen bekövetkezik. Ám az általános egészségi állapoton minden körülmények között lehet javítani.

A bőr növekedési faktora a változó korral egy időben rohamosan lecsökken. Ez okozza a bőr hirtelen megereszkedését, öregedését.

Az évek múlásával a bőr egyre vékonyabbá válik. Csökkenni kezd a faggyútermelődés. A zsíros és normál bőr is egyre szárazabbá, zsír- és vízhiányosabbá válik.

Ez annak köszönhető, hogy változik a bőr kollagénszerkezete, csökken a hialuronsav- és kollagéntermelődés. Az anyagcsere-folyamatok lelassulnak, ebből adódóan a regenerálódás is lelassul, olykor szinte majdnem megáll.

Hirdetés

Mindezek a hatások elsősorban annak köszönhetők, hogy a menopauza hatására csökken a szervezet ösztrogénszintje.

Az arcbőr állapotának változása nem csak korral jár, hanem az életminőség is nagymértékben meghatározza. Ebből adódóan az öregedés további okai lehetnek: stressz, túlhajszolt életmód, rendszertelen életmód, drasztikus diéta, dohányzás, alkoholfogyasztás, stb. Ehhez a felsoroláshoz mindenképpen hozzátartozik a kozmetikumok nem megfelelő kiválasztása. Ez a tényező többet ronthat a helyzeten, mint az összes többi ok együttvéve.
Az öregedési folyamat első jelei

Finom ráncok megjelenése az arcon. Ez lehet állandósult arckifejezések hatása is.
Ödémák és sötét karikák megjelenése a szem alatt.
Szemhéj megereszkedése.
A bőr rugalmatlanná válása. Ez elsősorban a vízhiány és a tápanyaghiány eredménye.
Bőrszín elváltozása. A bőr tónusa fakóvá válhat, létrejöhetnek pigmentációs problémák (öregségi foltok).

Speciális bőrápolás 50 év felett

Az következő tippek alkalmazásával nem kell megvárnod, hogy 50 éves legyél. A megelőzés mindig könnyebb. A bőr öregedése sokkal lassabb lesz, ha előre felkészülsz.

Friss levegő, testmozgás és tiszta víz. Ez a három tényező erősen összefügg a jó egészségi állapot fenntartásával. Elegendő akár egy napi rendszeres séta, valamint elegendő folyadékfogyasztás, sokkal többet jelent, mint gondolnád. Fontos tudni, hogy a szitáló esőben vagy ködös időben tett rövid séta nagyon jól hidratálja arcbőrödet (persze, nem a belvárosban).
Egészséges táplálkozás. Óriási befolyással van bőröd állapotára. Egyél sok nyers zöldséget, kerüld a gyorséttermeket és az értéktelen rágcsálnivalókat. Kerüld az alkoholfogyasztást és a dohányzást.
Rendszeres arctisztítás. Reggel és este alaposan tisztítsd meg az arcbőrödet, mielőtt elkezded az arcápolást. Az i bling elektromos arctisztító segít abban, hogy a ráncok mélyéről és a pórusokból is eltakarítsd a szennyeződéseket. Így az arcápoló kozmetikumok is sokkal jobban hasznosulnak.
Hidratáló és tápláló hatóanyagok a bőrnek. A reggeli hidratálás és az éjszakai bőrtáplálás kötelező eleme az arcápolásnak. Emellett érdemes hetente egy-két alkalommal arcmaszkot használni, ami koncentráltan juttatja a bőrbe a hatóanyagokat.
Arc- és fejmasszázs. A fejbőr, a homlok és a halánték gyengéd átmasszírozása javítja a nyirokkeringést. Ezt érdemes napi szinten elvégezni.
Egészséges alvás. 50 év felett is sokkal gyorsabbá válik a bőr regenerálódása, ha elegendő alvásidő áll rendelkezésre.
Kozmetikumok minősége. Minden nőnek javasolt - de 50 év felett kifejezetten fontos - hogy minőségi kozmetikumot használjon. A kozmetikum tartalmazzon vitaminokat, ásványi anyagokat, gyógynövény kivonatokat. Kifejezetten javasolt a szintetikus adalékanyag-mentes kozmetikumok alkalmazása.

A fenti tippek remélhetőleg nem csak abban segítenek majd, hogy fiatalosabb külsőd legyen, hanem abban is, hogy egészségesebb, fittebb légy.

Hozzászólások

Post Author: