A MEZTELENÜL ALVÁS JÓTÉKONY HATÁSAI

Hirdetés

Íme öt, eddig talán ismeretlen jótékony hatása a meztelenül alvásnak: Nem mindenki élvezi az anyaszült meztelenül való alvást, de ha megismeri az előnyei lehetnek. A teljesen meztelenül való alvás nem csak rendkívül kényelmes, de ha egyszer szokássá válik jótékony hatással lehet az egészségre.

Önbecsülés növelése

A meztelenül való alváskor sokkal kényelmesebben érzed magad a testeddel, és van egy finom, mégis pozitív hatása az önbecsülésre, mely növeli a mentális egészséged is. Ez napról napra a jobb, erősebb önbizalomhoz vezet az élet során, lehetővé téve, hogy boldogabbnak érezd magad.

A bőr egészségének javítása

Az egyik nyilvánvaló előnye a meztelenül való alvásnak a bőr szabadon lélegzése, hisz megszabadulva az összes ruházattól lehetővé teszi, hogy a bőralvás közben szabadon lélegezzen. Ez javíthatja a bőr általános egészségi állapotát, mely különösen hasznos lehet azok számára, akik aknétól szenvednek, és megtapasztalhatják, hogy a legnagyobb megkönnyebbülést a meztelenül való alvás jelentheti az egyéb kezelési formák sorában.

 

A partneri kapcsolat lendületesebbé tétele

Hirdetés

Bőr-bőrrel való érintkezése lehetővé teszi az oxitocin hormon kibocsátását, ami óriási hatással lehet a partnerrel való kapcsolatban. Az oxitocin felszabadulása hatással lehet a depresszió javulására, csökkenti a stresszt, és mindezek mellett még a vérnyomás csökkentésére és bélgyulladás megelőzésére is kedvező hatással lehet. Az oxitocin felszabadulását, gátolhatja, ha nem meztelenül alszik, megakadályozva annak előnyeinek élvezetét.

Öregedés elleni hatás

Felöltözve való alváskor a test hőmérséklete magasabb, melynek sajnálatos következménye, hogy megakadályozza a szervezet azon képességét, hogy megfelelően felszabadítsa a növekedési hormonokat, melyek a bőr károsodásainak kijavításán dolgoznak. A meztelenül való alvás lehetővé teszi a testhőmérséklet csökkenését alvás közben, így a bőr sokkal hatékonyabban képes megjavítani, helyrehozni magát, és ezért potenciálisan megakadályozhatják a gyűrődést és más öregedési hatásokat.

Bizonyos betegségekkel szembeni megelőző hatás

Talán az egyik legmeglepőbb előnye a meztelenül való alvásnak, az a tény, hogy segíthet megelőzni néhány betegség kialakulását. Ezek közül az egyik a 2. típusú cukorbetegség. A tudományos tények azt mutatják, hogy a meztelenül való alváskor bekövetkező testhőmérséklet csökkenése, eme betegség kialakulásának kockázatát is csökkentheti. Eme tudományos tény legelőször a Diabetes című folyóiratban jelent meg, melyben egy tanulmány révén megállapították, hogy a meztelenül való alvás egy hűvösebb szobában, megelőző hatással bírhat eme betegség kialakulására.

aztbeszelik.hu

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik

%d blogger ezt szereti: