A hármasikreket szülő édesanya tragédiájával kapcsolatban megszólalt az édesapa

A hármasikreket szülő édesanya tragédiájával kapcsolatban megszólalt az édesapa

Hirdetés

A debreceni kórházban  életét vesztette az az édesanya, aki egészséges hármas ikreknek adott életet. A 32 éves hajdúszoboszlói óvónő két lányt és egy fiút, Mirát, Lénát és Milánt szülte meg. A 29 éves kamionsofőr apára marad most a gyerekek ellátása. Az ún. HELLP-szindróma lépett fel az anyánál, akinek életéért órákon át küzdöttek az orvosok.

Mi a HELLP szindróma?

A HELLP-szindróma várandós anyáknál jelentkezik, és közvetlenül veszélyezteti az anya és a magzat életét. A szindróma a fehérjevizeléssel, magas vérnyomással járó preeclampsia (terhességi toxémia) legsúlyosabb formájának számít. Ilyenkor a vörösvértestek szétesnek, a vérlemezke-szám csökkent, és magasra szöknek a májenzimek értékei. A szindróma nagyon gyorsan haladhat előre, emiatt azonnali beavatkozást tesz szükségessé.

A szindróma neve mozaikszó: az angol hemolysis, elevated liver enzyms és low platelet count kifejezésekből képzik. Magyarul emelkedett májenzim-szintet és alacsony vérlemezke-szintet jelent.

A Blikknek a hármasikrek édesapja azt mondta,

 Egyetlen jó dolog maradt az életemben: elmondhatatlanul jó érzéssel tölt el három, egészséges gyermekem látványa. Ám a tudat, hogy a feleségem nem veheti kezébe a piciket, én pedig soha többé nem ölelhetem őt, felemészt.

Hirdetés

A gyászoló apa hozzátette, már a szülés sem volt zökkenőmentes, ám utána néhány órával párja nem érezte jól magát. Az anya tüdőembóliát kapott, összeomlott a keringése.

A feleségem jobb lába túlzott mértékben vizesedni kezdett a szülés előtti napokban, és köhögött is, annak ellenére, hogy nem volt beteges.

A férfi kijelentette, addig nem nyugszik, még ki nem deríti, ki a felelős felesége haláláért.

A másfél kilós súllyal született ikrek jelenleg az intenzíven vannak, ott is maradnak, amíg el nem érik a 2,5 kilót.

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik