A GAZDI TEHETETLENÜL NÉZI AHOGY KUTYÁJA A FARKASHOZ ROHAN, ÁM EKKOR ELKÉPESZTŐ DOLOG TÖRTÉNIK

Hirdetés

2003 telén az alaszkai Junea falu környékén egy fekete farkas jelent meg rendszeresen. Az állat nem volt vad vagy vérszomjas ahogy azt egy farkastól elvárnánk. Inkább barátokat keresett.

Nick Jans állatfotós éppen a kertjében ácsorgott, mikor először meglátta a farkast. Meglepő módon a férfi labradorja odarohant, hogy üdvözölje a vadállatot.

1475661328

FACEBOOK/WE LOVE ROMEO THE WOLF

Nick, mivel tapasztalt természetfotós volt, azonnal látta, hogy ez egy vad farkas. Lélegzetvisszafojtva nézte, mi fog történni. De csak akkor ijedt meg igazán, mikor a farkas elkezdett a kutyájával játszani. Azonnal bement a házba és hozta fényképezőjét, hogy megörökíthesse ezt a különleges pillanatot.

1475661327-1

FACEBOOK/WE LOVE ROMEO THE WOLF

Nem sokkal később a farkas eltűnt, de nem telt bele sok idő és ismét Nick háza körül ólálkodott. Egy idő után egyre gyakrabban jelent meg az állat a férfi háza környékén és Nicket gyakran követte, mikor síelni ment. A férfi szerint a farkas mindig is barátságosan viselkedett, agressziónak nem volt nyoma.

“Kezdettől fogva nagyon nyugodt és toleráns volt. Mintha csak az égből pottyant volna ide közénk.-mesélte Nick a National Geographic-nak.

Hirdetés

1475661327

FACEBOOK/WE LOVE ROMEO THE WOLF

Évek teltek el, Nick úgy döntött, idejének nagy részét arra fordítja, hogy a farkas életét és a faluban való mozgását megörökítse. A farkasnak nem volt neve persze, ezért a férfi Romeo-nak nevezte el.  A faluban lakók közül nagyon sokan nem tudták, megbízhatnak-e Romeo-ban vagy sem, mivel mégis csak egy farkas volt. De egy idő után rájöttek, hogy ő nem egy szokványos farkas volt.

1475661326-1

FACEBOOK/WE LOVE ROMEO THE WOLF

Romeo-t sokan megismerték és a falu lakói végül is elfogadták őt. A lakók közül többen el is hozták kutyájukat a Mendenhall Glacier parkba, ahol kutyáik a farkassal játszani tudtak.

Farkas és kutya, minden előítélet ellenére, kiválóan eljátszottak egymással.

1475661326

FACEBOOK/WE LOVE ROMEO THE WOLF

“Romeo is nagyon szeret játékkal játszani, például visszahozott egy nagy kartonpapír darabot, amit eldobtak neki. Úgy gondolkodik és cselekszik, mint egy kutya.” -mondta Nick.

csodalatos.co

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik