8 MINDENNAPOS DOLOG, AMIRŐL NEM BIZTOS, HOGY TUDTAD MIRE JÓ . EZT ÉRDEMES VÉGIGOLVASNI!

Hirdetés

Az alábbiakban olvashatunk egy listát 8 olyan mindennapos dologról, melynek használatával egyszerűbb lesz élete. Mostantól másképpen fog nézni ezekre a dolgokra.

1.MIRE VALÓ A TOLL ZÁRÓKUPAKJÁN LÉVŐ LYUK?

Sokan azt gondolják, hogy ez a lyuk azért van, hogy a felesleges tinta megszáradhasson. Ez a lyuk azonban életet menthet. Ez gyakran azért fontos, mert  ha például egy kisgyerek ezt lenyeli, a pici lyukon mindig bejut egy kis levegő.

1476098372

YOUTUBE

2.MIRE VALÓ EZ A LYUK A REPÜLŐGÉP ABLAKÁN?

Ennek segítségével stabilizálódik a repülőgépben a levegő nyomása, ami az utazás során sokszor változik. Az is előfordul, hogy e körül az üveg egy kicsit homályossá válik.

1476098489

FLICKR / LEXNGER

3. MIÉRT VAN A MÉRŐSZALAGON ILYEN HULLÁMOS SZÉL?

A hullámos szélével tudjuk jelölni egy felületen, hogy honnan és meddig akarjuk a távolságot megmérni, anélkül hogy tollat használnánk. Sőt, még egy részlet: a csipkézett szél alatti lyukba például jól befér egy szögnek a feje, így talán könnyebb lesz a mérés.

1476098851

YOUTUBE

4. AZ EDÉNY FÜLÉN LÉVŐ LYUKAT ERRE IS LEHET HASZNÁLNI

Az edény fogóján vagy fülén lévő lyukat arra is használhatjuk, hogy felakasszuk őket valahová. A másik, kevéssé ismert lehetőség az, hogy a fakanalat rá tudjuk tenni, így nem fogunk mindent összecsöpögtetni.

1476099029

Hirdetés

Milyen sokan nem tudják, hogy a tésztaszedő kanál közepén lévő lyuk nemcsak arra jó, hogy a víz ott kicsorogjon. Ennek segítségével lehet kimérni azt, hogy egy személyre mennyi spagettit készítsünk.

1476099418

IMGUR

6. MELYIK OLDALON VAN?

A nyíl azt mutatja, az autó melyik oldalán van a tankzáró sapka.

1476099789

INSTAGRAM / JASSY_IN_PICTURES

7. A BOROS ÜVEG FORMÁJA

Sokan úgy gondolják, hogy a boros üveg alja azért ilyen, hogy a pincér könnyebben önthesse ki a bort. A helyzet azonban az, hogy a kúp forma erősebbé teszi az üveget, ugyanis az üveg a széleken és az alján sokkal gyengébb. A forma abban is szerepet játszik, hogy mozog a levegő a borosüveg kinyitásakor.

1476099994

NSTAGRAM / WEINGUTFAUBEL

8. HOGY KELL HELYESEN BETENNI?

Ezekkel a csatokkal azt a hibát követjük el, hogy a hullámos végével felfelé tesszük be a hajunkba, pedig ennek az oldalának pont lefelé kellene lennie. Így jobban a hajunkban marad és szebben is néz ki.

1476101445

csodalatos.co

Hozzászólások

Post Author: