6 ok, ami miatt  kurkuma valószínűleg a legfontosabb fűszerünk lesz a jövőben

6 ok, ami miatt kurkuma valószínűleg a legfontosabb fűszerünk lesz a jövőben

Hirdetés

Modern tudományos kutatások által is támogatott gyógynövény, és ez azt jelenti, hogy évszázados természeti népek által felfedezett hatása tudományosan is bizonyítottá vált.

A kurkuma az a fűszer, amely a teljes gyógyszer-központú orvosi modellt a feje tetejére állította. Sokkal kevesebb mellékhatást okoz, mint a legtöbb szabadalmaztatott gyógyszerkészítmény, mindemellett a kurkuma hatalmas potenciális előnyökkel jár, és pozitív hatást fejt ki az emberi szervezetben több mint 160 különböző élettani módon.

A kurkuma igazán egyedülálló előnyöket tud felmutatni a szintetikus gyógyszerekkel szemben, miközben ugyanazokat a hatásokat lehet a fogyasztásával elérni, mint például a hidrokortizonnal, a kemoterápiás szerekkel és az ibuprofennel. Ráadásul ezek egyike sem közelíti meg a kurkuma 6 000 éves  ayurvédikus  biztonságos használatát.

Annak ellenére, hogy  a hatásmechanizmusa minden szempontból bizonyított, a kurkuma sosem lesz reklámozott , s szabadalmaztatott hatóanyag, mégpedig azért, mert a természetben nagymértékben előfordul, és könnyen, olcsón hozzá lehet jutni. Tehát a jövedelmezőség hiánya miatt valószínűleg soha nem kapja meg a nemzetközi egészségügyi engedélyt. Van egy régi aforizma: "akinél az arany, az írja a törvényeket", éppen ezért a gyógyszerlobbi nem kockáztatja, hogy nagy mennyiségű pénzeket veszítsen a saját gyógyszerein, egy mindenki számára elérhető alapanyag hatékonysági pecsétjével.

Hirdetés

Egy, a GreenMedInfo.com által, 5000 ember bevonásával végzett kutatás során több, mint 600 potenciális egészségügyi előnyét fedezték fel a curcuminhave néven ismert primer polifenolnak.

6 olyan okot mondunk mi is, amely a kurkumát a A világ legfontosabb gyógynövényévé teszik.

  1. A sugárzás okozta károk elleni védelem
  2. Az Alzheimer-kór közeli betegségek megelőzése és visszafordítása
  3. A többféle kezelésnek is ellenálló rákos daganat megsemmisítése
  4. A nehézfém mérgezés elleni védelem
  5. Rákos őssejtek elpusztítása
  6. Gyulladások csökkentése

Az a csodálatos, hogy a kurkuma javíthatja azokat a sok esetben visszafordíthatatlan állapotokat, amelyek teljesen ellenállnak a hagyományos kezeléseknek, és ugyanakkor több mint hatszáz további egészségügyi problémára is hatékonyan alkalmazható.

Figyelembe véve azt a tényt is, hogy a kurkuma a Földön szinte mindenütt szabadon növekszik, érthető, hogy miért működik a gyógyszeripar milliárdosainak félelme.

 

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik