GREGOR COLLINS 32 VOLT, AMIKOR MEGISMERTE ÉLETE SZERELMÉT, AZ AKKOR 92 ÉVES MARIA ALTMANNT

Hirdetés

loading…


Hallottam a közeledését, amikor az ajtóban megjelent az idős hölgy, figyelő tekintettel, olyan volt, mint egy szimatoló nyuszi.
Maga biztosan Mr. Collins- jelentette ki. És ahogy megszólalt, csodálatos, bécsi akcentusával, azonnal éreztem, hogy valami a feje tetejére állt bennem. szerelem volt első látásra. Valami olyan, amiről sosem gondoltam, hogy létezik.”
A 32 éves fiatalember gondozónak szegődött el  Maria Altmann mellé, nem nagy kedvvel, mivel színészként, ami a valódi foglalkozása volt, gondozó maximum egy szerepben szeretett volna lenni, de annyira szüksége volt a pénzre, hogy elvállalta a feladatot.

 – “Nem voltam túlzottan lelkes a munkáért, de elmentem az állásinterjúra, és valahogy még egy kicsit izgultam is, talán mélyen éreztem valamit abból, ami rám várt.”

“Mesés selyemsálat viselt, kasmír pulóvert, fehér nadrágot, életemben nem láttam ilyen izgalmas jelenséget. Volt benne valami gyermeki is.

Mindenre kíváncsi volt, Leültünk, mintha csak ketten lennénk a szobában, úgy figyelt minden szavamra,
testével, lelkével. Azon a reggelen megváltozott az életem, meg kell hogy mondjam, ilyet nem mindennap ébreszt bennem egy lány.””Mindent félretettem az elkövetkező három évben, a haláláig. Hogy ennek az első perctől igaz érzelemnek szenteljem magam. Olyan volt, mintha egy másik világban élnénk. A korkülönbség nem számított. Mindketten húsznak éreztük magunkat. És semmi kényelmetlenség nem volt bennünk emiatt. Csodálatos volt, csodával teli.””A barátok nem nézték rossz szemmel a kapcsolatunkat, mindenki segített, és mellettünk volt. Pedig nem akartam minden barátomat bemutatni neki, féltem, hogy egy ilyen érzékeny, elegáns nő, aki sok szempontból tökéletesnek lát engem, csalódni fog bennem a barátaim miatt. ”

“Eleinte féltem, hogy megszólnak a kapcsolatunk miatt, de nem ez volt a helyzet. Még a családja is elfogadta, és megkedveltek engem. Boldogok voltak, hogy boldognak látják Mariat.

Maria tényleg  a mindenem volt. Egyszer azt mondtam neki, hogy te vagy a barátom, az anyukám,  a nagymamám, mire ő nevetve azt kérdezte, és a szerelmed?

Hirdetés

Sokat nevettünk ezeken a dolgokon. Lelki társak voltunk, bár romantikus szálak fűztek minket egymáshoz, de nem volt fizikai kapcsolat Lelki, spirituális szerelem volt a miénk.

A következő három évben Maria egy számomra ismeretlen világgal, kultúrával ismertetett meg. Csodálatos és borzalmas történeteket mesélt fiatal koráról és a koncentrációs táborról, ahonnan élve tért vissza. A családjáról, a nagynénjéről, akiről Klimt az egyik leghíresebb képét festette, a festményt elvették a családtól, és Maria évekig harcolt, hogy visszaszerezze.”

31701_thumb.jpg

Nemcsak kultúrákat, történeteket, ismertetett meg velem, de egy sor kérdést is felvetett bennem a kapcsolatunk. Miért szeretem ennyire ezt az asszonyt, és ő miért szeret engem. Különösen ez a második kérdés foglalkoztatott.

A saját szememben nem csináltam semmi olyasmit, ami miatt szerethetne. Mindig azt mondta, hogy milyen elegáns vagyok. Soha senki nem mondott ilyet nekem azelőtt, különösen nem valaki, aki maga az elegancia.

Nem akartam Mariát mielőtt megismertem, és nem akartam elengedni őt, amikor már ismertem.

A temetésén odajött hozzám a lánya Margie, és azt mondta, hogy én voltam az utolsó igaz szerelem az életében. Ez az őszinte mondat könnyeket csalt a szemembe, Az, hogy ezt egy családtagjától hallottam, nagyon jól esett. Akkor értettem meg, hogy valójában élete utolsó három évét boldoggá tettem. Miután megismertem ő, életem legjobb és legkreatívabb munkáit készítettem el.”

Maria 2011 február 7-én halt meg, az utolsó lélegzetéig mellette voltam.
gregor_collins_and_maria_altmann.jpeg
Kapcsolatuk Hollywoodot is megihlette. Ebből készült a Hölgy aranyban című film, Helen Mirren főszereplésével.
Hozzászólások

Post Author: