12 évig volt néma, de ezután fény derült a titkára, és még valamire

12 évig volt néma, de ezután fény derült a titkára, és még valamire

Hirdetés

Addig tetette magát némának egy 12 évvel elkövetett gyilkosság miatt körözött kínai férfi, hogy végül tényleg megnémult – jelentette a helyi sajtó. A Zhang vezetéknevű férfi még 2005-ben ölte meg felesége egyik nagybátyját egy 500 jüanos bérleti díj miatt kialakult vitában, majd elmenekült Hangzhou városában található otthonából.

Zhang álnevet vett fel, és néma koldusként rejtőzködött az őt kereső rendőrök elől. Végül egy Anhui tartományban található faluban telepedett le, ahol építkezéseken kezdett el dolgozni, majd megnősült és gyereke is született. És közben egyetlen egy szót sem szólt.

Végül a helyi rendőrségnek gyanús lett, hogy a férfi nem tud felmutatni semmilyen hivatalos személyazonossági iratot, és DNS-vizsgálatot végeztek nála. Ekkor derült ki, hogy a Wang Gui néven ismert néma férfi valójában Zhang, a körözött gyilkos.

Hirdetés

Azonban hiába fogták el, Zhang ekkor sem szólalt meg. Ugyanis kiderült, hogy a több mint egy évtizedig tartó önkéntes némaság miatt valóban megnémult. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint azzal, hogy nem használta a hangszálait, azok használhatatlanná váltak.

Azt nem lehet tudni, hogy némasága visszafordítható-e, de Zhangnak valószínűleg ez most a legkisebb gondja. A férfi ellen ugyanis emberölés vádjával indítottak eljárást, és halálbüntetés vár rá.

Hozzászólások

Post Author: azt beszélik